Μητσοτάκης: Επιτάχυνση διαδικασιών με στόχο την αυτοδύναμη κυβέρνηση

Νέες εκλογές –πιθανότατα στις 25 Ιουνίου- προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του μετά την ευρεία εκλογική νίκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα εκλογική ανμαμέτρηση για να κερίσει την αυτοδυναμία η ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα εκλογική ανμαμέτρηση για να κερίσει την αυτοδυναμία η ΝΔ
Eurokinissi

«Πάντα πίστευα, και εξακολουθώ να το πιστεύω, ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους πολίτες και τον ελληνικό λαό. Οι πολίτες μάς ανταπέδωσαν απλόχερα αυτή την εμπιστοσύνη τους και έχουμε ένα χρέος, με σεμνότητα και χωρίς έπαρση, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Θα δώσουμε μαζί τον επόμενο αγώνα, που ξεκινάει αύριο κιόλας, ώστε στις επόμενες εκλογές αυτό το οποίο αποφάσισαν ήδη οι πολίτες, την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά στην κάλπη», ανέφερε μεταξύ άλλων το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του προς τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να πανηγυρίσουν.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από τη ΝΔ – σενάριο στο οποίο ήταν εξαρχής αντίθετος ο κ. Μητσοτάκης- και ξεκινά η προετοιμασία για τις δεύτερες κάλπες με την πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, μετά τα νέα δεδομένα που φέρνει στο πολιτικό σκηνικό η ευρεία νίκη της ΝΔ, αναμένεται να γίνει σε πρωινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και στενών συνεργατών του. Αυτή την στιγμή πιθανότερο σενάριο είναι να λάβει την εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, χωρίς όμως πρόθεση να την αξιοποιήσει και αναμένεται να την επιστρέψει άμεσα έτσι ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών, οι οποίες το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου αντί για τις 2 Ιουλίου που είχε προγραμματιστεί στον αρχικό σχεδιασμό.

«Να είμαστε οι οριστικοί νικητές, για να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε αναλάβει»

«Από αύριο μας περιμένει πολλή δουλειά. Θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα το οποίο κάναμε σήμερα και να είμαστε οι οριστικοί νικητές, για να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε αναλάβει», ήταν η φράση με την οποία ουσιαστικά έκλεισε τον χαιρετισμό του προς τους φίλους του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης –εκφράζοντας παράλληλα την υπερηφάνεια του που είναι Πρόεδρος της παράταξης- στέλνοντας το μήνυμα για την τελική επικράτηση και τελικά την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοφιλή