Μεγάλη άνοδος πωλήσεων η Peugeot στην Ελλάδα

Η εταιρεία αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από τον όμιλο Συγγελίδη.
.
.
Peugeot

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Peugeot η οποία ήταν στην 3η θέση των πωλήσεων με 10.195 μονάδες και μερίδιο 7,6%. Ωστόσο, βρέθηκε στην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων με το 2008, που κατέκτησε μερίδιο αγοράς 9,7% και αύξηση 85,5% σε σχέση με το 2022.

Πρωτιά σημείωσε η Peugeot και στα ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας B, με το e-208 να καταλαμβάνει μερίδιο 45% στην συγκεκριμένη κατηγορία, σημειώνοντας αύξηση ταξινομήσεων, σε σχέση με το 2022, κατά 315,8%! Μάλιστα, το νέο e-208 που ήδη βρίσκεται στις εκθέσεις της Peugeot ανά την Ελλάδα, αναμένεται να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη των πωλήσεων, βασιζόμενο τόσο στις σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις που φέρει με τη νέα μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία κίνησης, όσο και στην συνολική του νέα αισθητική, που ουσιαστικά το καθιστά σημείο αναφοράς στην κατηγορία των σουπερμινι.

Το Peugeot 308 βρέθηκε στη δεύτερη θέση στις πωλήσεις των diesel και plug-in της κατηγορίας C, με μερίδιο 19,5% και 19,8% αντίστοιχα.

Οσον αφορά στο Peugeot 3008, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία C-SUV με 2.302 ταξινομήσεις και μερίδιο 9,0%. Αντίστοιχη είναι η θέση και στο βάθρο των εταιρικών πωλήσεων για το 3008.

Αντίστοιχα, πρωτιές κατέγραψε η Peugeot και στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV), όπου, εξαιρουμένων των pick-up, κατέλαβε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη με 22,2% μερίδιο αγοράς και με τα Partner και Expert να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις κατηγορίες F1 και Κ1 αντίστοιχα.

Για το 2024, η Peugeot εξακολουθεί να στοχεύει ψηλά, βασιζόμενη στην αξιοπιστία των μοντέλων της, τους προηγμένους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης που διαθέτει στην γκάμα της, στη δύναμη που παρέχει η επιλογή μεταξύ θερμικών, ηλεκτρικών και υβριδικών εκδόσεων και στην εγγύηση του ονόματος του ομίλου Συγγελίδη που την αντιπροσωπεύει, μέσω ενός άρτιου δικτύου αντιπροσώπων πωλήσεων και aftersales, σε όλη την Ελλάδα.

Δημοφιλή