Πλήθος «πολεμοφοδίων» εντοπίστηκε στην ΑΣΟΕΕ ενόψει 17ης Νοεμβρίου

Κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια βρέθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.
astynomia

Πολεμοφόδια πάσης φύσεως εντοπίστηκαν σε τρεις υπό κατάληψη χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

astynomia
astynomia
Eurokinissi

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο της άτυπης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των καταλήψεων και την εξάρθρωση εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

astynomia

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «σήμερα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην αστυνομία, ότι οι επιχειρήσεις γίνονται στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής με κριτήριο το αποτέλεσμα κι ότι οι καταλήψεις θα τελειώσουν με προσοχή κι όχι με 3.000 παιδιά μέσα στο Πανεπιστήμιο. Δεν φτάνει να καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, πρέπει να τελειώνουμε με την εξάρθρωση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων», είπε ενώ συμπλήρωσε πως «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο».

astynomia

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές σημειώνοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τα λαϊκά στρώματα και από Πατησίων και κάτω δεν έβλεπαν αστυνομικό. Ανάμεσα στις πρώτες κινήσεις περιλαμβάνονται η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, η επιστροφή 1.500 αστυνομικών στην Αττική, 1.500 προσλήψεις που ήδη έγιναν και σε 20 ημέρες θα βρίσκονται ήδη στους δρόμους καθώς και η νέα ομάδα με την ονομασία «Δράση» που θα αριθμεί 200 άτομα ως το τέλος του μήνα σε όλο το λεκανοπέδιο.

Για να δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση της αστυνομίας πατήστε εδώ

Δημοφιλή