Φλόριντα: Ψαράδες πιάνουν λευκό καρχαρία μήκους περίπου 4 μέτρων

Η έκπληξη στα μάτια τουριστών, η ψαριά και το σπάνιο θέαμα.
Λευκός καρχαρίας
Λευκός καρχαρίας
Peter_Nile via Getty Images

Μια ομάδα τουριστών στη Φλόριντα, κατάφερε να πιάσει με μηχανισμό ψαρέματος έναν λευκό καρχαρία μήκους περίπου 4 μέτρων, κατά τη διάρκεια αλιευτικής αποστολής την Πρωτοχρονιά. Το μέγεθος του καρχαρία είναι τόσο σπάνιο που μέλος της ομάδας συνέκρινε το ζώο με μονόκερο.

Οι άνδρες δήλωσαν σε τοπικό ιστότοπο του Μαϊάμι ότι η εκδρομή τους δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέχρι που έπιασαν τον καρχαρία, δυο μίλια μακριά από την ακτή του Μπρόγουορντ Κάουντι. «Οι επιβάτες της βάρκας άρχισαν να τραβούν, οπότε τότε καταλάβαμε ότι πιάσαμε μεγάλο...ψάρι», δήλωσε ο Τζος Μπίμπερ. Μέσα στην επόμενη ώρα μετά την ψαριά, ο καρχαρίας κουνιόταν στην προσπάθεια να δώσει μάχη για τη ζωή του και όλη η βάρκα προσπαθούσε να τον πιάσει. «Νόμιζα ότι θα βρεθώ εκτός βάρκας με τόσο δύναμη στο τράβηγμα», είπε ο Σάιμον Ασνες, ο ψαράς που είδε πρώτος το ζώο.

Οταν ο καρχαρίας βγήκε στην επιφάνεια, η ομάδα είδε το μέγεθος. «Δεν γνωρίζαμε τι θα αντικρίζαμε, αλλά όταν το είδαμε, ήταν σαν να βλέπαμε έναν μονόκερο. Μείναμε έκπληκτοι», είπε ο Μπίμπερ.

Αφού η ομάδα έβγαλε φωτογραφίες με τον καρχαρία, τον επεξεργάστηκε για μελλοντική έρευνα και τον άφησε πίσω στον ωκεανό. «Ποτέ δεν έχει ξεκινήσει η χρονιά με αυτό τον τρόπο».

Πηγή: New York Post