ΔΙΕΘΝΕΣ
20/10/2021 12:32 EEST

Μόνο στην Ευρώπη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού αυτή την εβδομάδα

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

via Associated Press

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι υπήρξε αύξηση 7% στα νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, η μόνη περιοχή στον κόσμο όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν.

Στην εβδομαδιαία αξιολόγησή του για την πανδημία που κυκλοφόρησε αργά την Τρίτη, η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ είπε ότι υπήρχαν περίπου 2,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα COVID-19 και περισσότεροι από 46.000 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα, παρόμοια με τα νούμερα που αναφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Βρετανία, η Ρωσία και η Τουρκία αντιπροσώπευαν τα περισσότερα κρούσματα.

Η μεγαλύτερη πτώση των κρουσμάτων COVID-19 παρατηρήθηκε στην Αφρική και τον Δυτικό Ειρηνικό, όπου οι λοιμώξεις μειώθηκαν κατά περίπου 18% και 16%, αντίστοιχα. Ο αριθμός των θανάτων στην Αφρική μειώθηκε, επίσης, κατά περίπου το ένα τέταρτο, παρά τη φοβερή έλλειψη εμβολίων στην ήπειρο. Αλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, κατέγραψαν παρόμοιους αριθμούς με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Αλλά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν στην Ευρώπη, με περίπου 1,3 εκατομμύρια νέα κρούσματα. Περισσότερες από τις μισές χώρες της περιοχής ανέφεραν αύξηση του αριθμού των ασθενών με COVID-19.

Η Ρωσία σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων  και ο αριθμός των λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουλίου.

Παρόλο που ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας προέτρεψε την κυβέρνηση να εισαγάγει αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και του ταχύτερου εμβολιασμού των παιδιών, οι πολιτικοί μέχρι στιγμής δεν έχουν κρίνει απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Στη Ρωσία, οι αξιωματούχοι δυσκολεύονται να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί και μόνο περίπου το 32% των ανθρώπων έχουν ανοσοποιηθεί παρά τη διαθεσιμότητα του εμβολίου Sputnik V. Η χώρα έχει μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη, με περισσότερους από 225.000 νεκρούς.