ΔΙΕΘΝΕΣ
15/07/2020 09:35 EEST | Updated 15/07/2020 09:39 EEST

Εφηβος πέθανε από βουβωνική πανώλη στη Μογγολία αφού έφαγε μαρμότα

Πέντε περιοχές χρειάστηκε να απομονωθούν από την υπόλοιπη χώρα για έξι ημέρες.

Barcroft Media via Getty Images

Ένας έφηβος στην Μογγολία πέθανε από βουβωνική πανώλη μετά από κατανάλωση κρέατος της μαρμότας, που την είχε σκοτώσει σε κυνήγι. Το 1349, η βουβωνική πανώλη σκότωσε τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. 

Το γεγονός ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας που πρόσφατα κατέγραψαν σειρά κρουσμάτων της νόσου αυτής όπως και στη γειτονική Κίνα. 

Το αγόρι ήταν 15 ετών και ζούσε στην απομακρυσμένη επαρχία Γκόμπι Αλτάι (νοτιοδυτική Μογγολία). Πέντε περιοχές χρειάστηκε να απομονωθούν από την υπόλοιπη χώρα για έξι ημέρες. Είχε ασθενήσει από τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο ακόμη κρούσματα βουβωνικής πανώλης, που διαγνώστηκαν σε αδέλφια τα οποία είχαν επίσης φάει κρέας μαρμότας, επιβεβαιώθηκαν στις αρχές του μήνα στην επαρχία Χοβντ, που γειτονεύει με τη Γκόμπι Αλτάι.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε χρόνο από βουβωνική πανώλη στη Μογγολία, όπου διοργανώνονται εκστρατείες για να αποτρέπουν τον κόσμο να πλησιάζει μαρμότες ή να καταναλώνει το κρέας τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας ενήλικος μπορεί να πεθάνεισε λιγότερο από 24 ώρες εάν δεν υποβληθεί σε θεραπεία για την εν λόγω ασθένεια. 

 

Πηγή: SkyNews 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post