Μπανγκόκ: Φωτιά στη διάσημη αγορά Τσατουτσάκ σκότωσε 1.000 ζώα (Φωτογραφίες)

Η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικού ρεύματος.
via Associated Press

Περίπου 1.000 ζώα σκοτώθηκαν σε μια φωτιά στη διάσημη υπαίθρια αγορά Chatuchak της Μπανγκόκ τα ξημερώματα της Τρίτης, η οποία κατέστρεψε σχεδόν 100 καταστήματα.

Πουλιά, σκύλοι, γάτες και φίδια κάηκαν μέχρι θανάτου στα κλουβιά τους στη ζώνη κατοικίδιων ζώων, όπου περιλάμβαναν επίσης αρουραίους, πύθωνες και γκέκο.

Η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσαν οι αρχές, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί, αναφέρει το BBC.

Με δεκάδες χιλιάδες καταστήματα να συνωστίζονται σε στενά σοκάκια, το Chatuchak είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Είναι επίσης η μεγαλύτερη και πιο γνωστή από τις αγορές του Σαββατοκύριακου της Ταϊλάνδης. Ισχυρίζεται ότι προσελκύει σχεδόν 200.000 τουρίστες κάθε Σάββατο και Κυριακή. Αλλά το τμήμα της αγοράς που πωλούνται κατοικίδια είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα.

via Associated Press

Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου τέσσερα από τα 27 τμήματα στην αγορά Chatuchak και είναι αναμφισβήτητα το πιο αμφιλεγόμενο εμπόριο.
Αυτή η ζώνη της αγοράς υπόκειται σε τακτικές επιθεωρήσεις και έχει επικριθεί για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, γεγονός που φέρεται να έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ασθενειών και θανάτου.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στα περισσότερα από τα 118 καταστήματα στη ζώνη κατοικίδιων ζώων, η οποία καλύπτει περίπου 1.400 τετραγωνικά μέτρα (15.000 τετραγωνικά πόδια), σύμφωνα με προκαταρκτικό έλεγχο.

via Associated Press
via Associated Press

Εξιστορώντας τη στενή της απόδραση, μια ιδιοκτήτρια καταστήματος Meecha είπε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Thaiger ότι ξύπνησε από τις κραυγές των ζώων στη σοφίτα πάνω από το κατάστημά της.

«Ξαφνικά, πυκνός καπνός γέμισε τον αέρα, καθιστώντας αδύνατη την αναπνοή», είπε η Meecha, η οποία βγήκε από ένα παράθυρο για να σωθεί.Κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων μένουν στην αγορά, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι ήταν εκεί όταν ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με το Επαρχιακό Γραφείο Chatuchak, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 04:10 τοπική ώρα την Τρίτη (21:10 GMT τη Δευτέρα) και σβήστηκε 30 λεπτά αργότερα.

Δημοφιλή