ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/10/2021 16:03 EEST

Μπεκατώρου για Πετρούνια: «Πιστεύω ότι ήταν μία ατυχής δήλωση»

«Θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος του».

EUROKINISSIEurokinissi Sports
sdv

Η Σοφία Μπεκατώρου πήρε θέση για στις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Σε δηλώσεις που έκανε στο MEGA, η Μπεκατώρου από την οποία να θυμίσουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι καταγγελίες, αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας ότι πιστεύει πως ήταν μία ατυχής δήλωση.

Αναλυτικά όσα είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση» είπε και συνέχισε:

«Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε».

Καταλήγοντας ανέφερε:

«Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα».