Μπλόκο της Morgan Stanley στους ανεμβολιάστους υπαλλήλους της

«Φουντώνει» η συζήτηση για τον εμβολιασμό των υπαλλήλων και την επιστροφή στο γραφείο.
filadendron via Getty Images

Το προσωπικό και οι πελάτες του κολοσσού της Wall Street, Morgan Stanley, δεν θα μπορούν να μπαίνουν στα γραφεία της στη Νέα Υόρκη, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται εξ αποστάσεως, σύμφωνα με πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα, την οποία επικαλείται το BBC.

Η πολιτική αυτή τίθεται σε ισχύ ’ήδη από τον επόμενο μήνα, σε μια κίνηση που στοχεύει στην άρση άλλων περιορισμών που σχετίζονται με την Covid.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας κάλεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Ενα εσωτερικό σημείωμα ανέφερε: «Από τις 12 Ιουλίου, όλοι οι υπάλληλοι, το εργατικό δυναμικό, οι πελάτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως για να έχουν πρόσβαση στα κτίρια της Morgan Stanley στη Νέα Υόρκη και στο Γουέσττσεστερ».

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να καταργήσει άλλους περιορισμούς στα γραφεία της, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η πολιτική αυτή τη στιγμή εναπόκειται προς στιγμήν στην ειλικρίνεια των εργαζομένων αλλά αλλά η τράπεζα μπορεί αργότερα να αποφασίσει να ζητήσει αποδείξεις εμβολιασμού.

Η Morgan Stanley είχε ήδη καθιερώσει τους λεγόμενους χώρους εργασίας «μόνο για εμβολιασμένους» σε ορισμένα τμήματα.

Εν τω μεταξύ, και οι τραπεζίτες της Goldman Sachs δέχθηκαν οδηγίες να αναφέρουν την κατάσταση του εμβολιασμού τους πριν επιστρέψουν στα γραφεία τους νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ενώ το αντίστοιχο σημείωμα της Goldman Sachs ενθάρρυνε έντονα το προσωπικό να εμβολιαστεί, δεν επέβαλε σε κανέναν να το κάνει. «Κατανοούμε ότι η επιλογή εμβολιασμού είναι προσωπική», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή Ισων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, άναψε το πράσινο φως στις εταιρείες να απαγορεύσουν την είσοδο του μη εμβολιασμένου προσωπικό στους χώρους εργασίας, υπό την επιφύλαξη εξαιρέσεων για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή