Μπόρις ο εξολοθρευτής του κορονοϊού: «Δύσκολη χρονιά για ταξίδια»

«Θα υπάρξει ταλαιπωρία, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, φοβάμαι, διότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διατήρηση της ασφάλειας.»
18 Ιουνίου 2021. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε μία χαρακτηριστική γκριμάτσα... Oli Scarff/Pool via REUTERS
18 Ιουνίου 2021. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε μία χαρακτηριστική γκριμάτσα... Oli Scarff/Pool via REUTERS
POOL via REUTERS

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε (Δευτέρα 21 Ioυνίου) ότι οι ταξιδιώτες θα αντιμετωπίσουν ταλαιπωρία και καθυστερήσεις φέτος εάν επιδιώκουν να μετακινηθούν προς το εξωτερικό, διότι η προτεραιότητα θα είναι να διατηρηθεί η χώρα ασφαλής από τον κορονοϊό.

«Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται να είναι μια δύσκολη χρονιά για ταξίδια: θα υπάρξει ταλαιπωρία, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, φοβάμαι, διότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διατήρηση της ασφάλειας της χώρας και στην προσπάθεια να μην επιστρέφει ο ιός », είπε ο Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των κανόνων για όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ο Τζόνσον είπε: «Το εξετάζουμε, αλλά θέλω να τονίσω ότι θα δοθεί έμφαση στο να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τη χώρα από τον ιό ώστε να μην επιστρέψει.»

πηγή: Reuters