National Theatre Live με Ρέιφ Φάινς από το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας

Στο «Straight Line Crazy» σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός υπαρκτού προσώπου, του Ρόμπερτ Μόουζες, έναν από τους πιο επιδραστικούς αμερικανούς πολεοδόμους της δεκαετίας του 1950.
Ο Ρέιφ Φάινς στο «Straight Line Crazy» του Ντέιβιντ Χέαρ
Ο Ρέιφ Φάινς στο «Straight Line Crazy» του Ντέιβιντ Χέαρ
Credit - Manuel Harlan

Ο Ρέιφ Φάινς ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, και συγκεκριμένα, στο Bridge Theatre του Λονδίνου, ως πρωταγωνιστής του «Straight Line Crazy», του νέου έργου του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Χέαρ, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ.

Η παράσταση έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει σχεδόν 11 εκατομμύρια θεατές σε 2.500 αίθουσες και 65 χώρες από το 2009 έως σήμερα.

Credit - Manuel Harlan

Στο «Straight Line Crazy», ο βραβευμένος με BAFTA και Tony άγγλος ηθοποιός σε ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ ερμηνείας σκιαγραφεί, πλαισιωμένος από έναν εξαίρετο θίασο, το πορτρέτο ενός υπαρκτού προσώπου, του Ρόμπερτ Μόουζες, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς αμερικανούς πολεοδόμους της δεκαετίας του 1950.

Ο Moses ήταν μια δαιμόνια προσωπικότητα που ήξερε να κινεί με μαεστρία τα γρανάζια της εξουσίας στην πόλη της Νέας Υόρκης, στοχεύοντας πάντοτε στην πραγματοποίηση των προσωπικών του φιλοδοξιών και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματικών του συμφερόντων.

«Straight Line Crazy»

Επί σαράντα συναπτά έτη, ο Ρόμπερτ Μόoυζες χειραγωγεί τους ιθύνοντες, επιστρατεύοντας την πονηριά και τη γοητεία του και προκαλώντας τον φόβο. Έχοντας αρχικά το όραμα να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονται στη Νέα Υόρκη, δημιουργεί πάρκα, γέφυρες και 627 μίλια οδού ταχείας κυκλοφορίας, για να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να βγει στον ανοιχτό ορίζοντα.

Όταν όμως εμφανίζονται ομάδες διαδηλωτών με διαφορετική εικόνα για το μέλλον της πόλης, η δημοκρατία δοκιμάζεται ενώπιον της ατσάλινης θέλησης του χαρισματικού πολεοδόμου.

Credit - Manuel Harlan
Credit - Manuel Harlan

Ο θεατρικός συγγραφέας David Hare για το έργο

«Μερικοί από τους χαρακτήρες–συμπεριλαμβανομένων του Ρόμπερτ Μόουζες, του Αλ Σμιθ και της Σίρλεϋ Χέιζ– είχαν σάρκα και οστά, έζησαν και ανάπνευσαν. Οι πράξεις και τα βιογραφικά στοιχεία που τους αποδίδω είναι, σε γενικές γραμμές, ακριβή και αντλήθηκαν από πολλά βιβλία, άρθρα και φιλμ που αναφέρονται στη μεταμόρφωση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στα μέσα του 20ού αιώνα. Κάποιοι άλλοι χαρακτήρες έχουν επινοηθεί. Η ζωή του Μόουζες υπήρξε τόσο παραγωγική, και η απήχησή του τόσο σημαντική, που επέλεξα να επικεντρωθώ μόνο σε δύο αποφασιστικές στιγμές της εντυπωσιακής σταδιοδρομίας του».

Credit - Manuel Harlan

Διανομή

Mariah Heller Alisha Bailey

Ariel Porter Samuel Barnett

Stamford Fergus David Bromley

Sandy McQuade Al Coppola

Finnuala Connell Siobhan Cullen

Robert Moses Ralph Fiennes

Lewis Mason Ian Kirkby

Shirley Hayes Alana Maria

Carol Amis Dani Moseley

Henry Vanderbilt Guy Paul

Jane Jacobs Helen Schlesinger

Info

Πέμπτη 23 Mαρτίου, 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής

Mε ελληνικούς υπότιτλους

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15 €

Eισιτήρια 210 72 82 333, www.megaron.gr.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα