Πλήρης απανθρακοποίηση έως το 2050 σε όλες τις δραστηριότητές της, και μηδενικά τροχαία ατυχήματα έως το 2050
.
.
MAZDA

Εχοντας στη ευρωπαϊκή της φαρέτρα, το αμιγώς ηλεκτρικό Mazda MX-30 BEV και το Mazda CX-60 PHEV, που έχει πουλήσει πάνω από 20.000 μονάδες, η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζεται να λανσάρει ένα υβριδικό Mazda MX-30 R-EV, με περιστροφικό κινητήρα που θα τροφοδοτεί με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ καθώς και άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του Mazda CX-80 τριών σειρών.

Η Mazda, μόλις ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται για πλήρη ουδετερότητα σε άνθρακα, σε όλες τις δραστηριότητές της, έως το 2050, ενώ θα αναπτύξει τον εξηλεκτρισμό της, έως το 2030, σε τρεις φάσεις.

Αρχικά, έως το 2024, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην επίτευξη μεγαλύτερης ανθεκτικότητας στις αλλαγές στο περιβάλλον, εστιάζοντας στην ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης, των αλυσίδων εφοδιασμού και των προσπαθειών μείωσης του κόστους. Παράλληλα, θα συνεχίσει να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό του στόλου της, παρουσιάζοντας ελκυστικά μοντέλα.

.
.
MAZDA

Από το 2025 έως το 2027, καθώς οι κανονισμοί γίνονται πιο αυστηροί, ειδικά στην Ευρώπη, η Mazda θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τη μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας. Αυτό θα περιλαμβάνει τόσο τη βελτίωση και χρήση των πολλαπλών τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και κατασκευής της Mazda, καθώς και την παγκόσμια κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Αυτή η μετάβαση θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης έως το 2030, με την εταιρεία να έχει συνάψει συμφωνία κοινής ανάπτυξης μετατροπέων, συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου, ενώ υπέγραψε και συμφωνία κοινής ανάπτυξης για προηγμένες τεχνολογίες κινητήρων, ενώ ιδρύει επίσης μια κοινή εταιρεία μαζί με άλλες δύο συνεργαζόμενες, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών κινητήρων.

Καταλήγοντας, η Mazda θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την ανάπτυξη ανθρωποκεντρικής προηγμένης τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού, στοχεύοντας σε μηδενικά μοιραία ατυχήματα από οποιοδήποτε νέο Mazda έως το 2040.