ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/04/2021 08:48 EEST | Updated 03/04/2021 11:56 EEST

Νέα καταγγελία για αστυνομική βία: Με σπασμένο χέρι μαθητής 13 ετών

Οι αστυνομικοί φέρονται να έριξαν με τη βία στο έδαφος έναν από τους μαθητές και να του έσπασαν το χέρι.

Πάρκο Αγίου Αντωνίου Λάρισας/Facebook
Το Πάρκο Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα.

Οκτώ και μισή το βράδυ, πάρκο Αγίου Αντωνίου, Λάρισα. Σύμφωνα με την καταγγελία γονέων και εκπαιδευτικών, μία παρέα πέντε μαθητών, 13 ετών, συζητά, όταν καταφθάνουν έξι ενήλικες με πολιτικά και μάσκες, τους ρίχνουν στο πρόσωπο το φως φακών και τους ζητούν να επιδείξουν τα χέρια τους.

Τα παιδιά -όπως υποστηρίζουν- φοβήθηκαν ότι πρόκειται για ληστεία, καθώς οι ενήλικες δεν δήλωσαν την ιδιότητά τους και προσπάθησαν να το βάλουν στα πόδια. 

Οι αστυνομικοί, όμως, φέρονται να έριξαν με τη βία στο έδαφος έναν από τους μαθητές και να του έσπασαν το χέρι. Στη συνέχεια οδήγησαν όλους τους ανήλικους στο τμήμα, όπου έφθασαν οι γονείς και στο τέλος τους ζήτησαν συγνώμη. Ο τραυματίας πήγε στο νοσοκομείο και οι γιατροί τοποθέτησαν γύψο στο χέρι του.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ διέταξε την καταγγελία να ερευνήσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, κάτι που σημαίνει ότι εάν αποδειχθούν ποινικές ευθύνες, τότε θα σχηματιστεί  δικογραφία σε βάρος των αστυνομικών, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί σε πρώτο χρόνο παρουσίασαν στους ανωτέρους τους μία εντελώς διαφορετική εκδοχή.

Υποστηρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την ιδιότητά τους και ότι ανήκουν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Για τον 13χρονο τραυματία λένε ότι μόνος του έτρεξε να φύγει μακριά τους και στην προσπάθειά του αυτή έπεσε και χτύπησε και ότι κάλεσαν από το σημείο στο τηλέφωνο τον πατέρα του. Μόνο όταν πήγαν στο τμήμα, δήλωσε ότι πονάει το χέρι του και, επειδή δεν είχε αυτοκίνητο η οικογένειά του, τον μετέφεραν με υπηρεσιακό όχημα στο νοσοκομείο, όπου πράγματι διεγνώσθη κάταγμα στο χέρι. Υποστηρίζουν δε, ότι καταγγελία δεν έγινε από τους γονείς του τραυματία, αλλά από γονέα 13χρονης, που ήταν παρούσα, και ότι σήμερα αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα ο πατέρας του τραυματία.