Νέα Ζηλανδία: «Κυνηγοί» του νότιου σέλαος πέτυχαν μια απόκοσμη λάμψη στον ουρανό (Εικόνες)

Δεν είναι photoshop. Ο ουρανός είχε όντως αυτά τα χρώματα!
NurPhoto via Getty Images

Το δέλεαρ της ασυνήθιστα λαμπερής όψης του νότιου σέλαος στη Νέα Ζηλανδία, ώθησε τους λάτρεις του φαινομένου σε ένα ανελέητο κυνήγι του μαγευτικού θεάματος, προκειμένου να το απαθανατίσουν με τις κάμερές τους. Μάλιστα, οι ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των οποίων τα μέλη ανταλλάσουν μεταξύ τους συμβουλές για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού αυξάνονται διαρκώς.

Στον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο που είναι γνωστό και ως «aurora australis», συνήθως είναι πιο ορατό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ωστόσο, τον φετινό Μάρτιο, η όψη του νότιου σέλας ήταν πιο μαγευτική και λαμπερή από ό,τι συνήθως, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Xinhua News Agency via Getty Images

Το νότιο σέλας είναι συνήθως πιο ορατά από το Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, το πανέμορφο θέαμα ήταν τόσο φωτεινό που μπορούσε να γίνει οράτό μέχρι το Ώκλαντ, που βρίσκεται στο Βόρειο Νησί.

Xinhua News Agency via Getty Images

Χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις, αναζητώντας ένα κομμάτι καθαρού ουρανού, που θα τους εξασφαλίσει την τέλεια λήψη του νότιου σέλαος, με ορισμένους να αντιλαμβάνονται την τέχνη της φωτογραφίας ως μια ευκαιρία να δούμε ένα θέμα που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή