ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/08/2018 10:57 EEST | Updated 20/08/2018 10:58 EEST

Νέο σχέδιο ασφαλείας στου Φιλοπάππου – Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει μότοκρος στα μονοπάτια

Eurokinissi

Αναπροσαρμογή του σχεδίου ασφαλείας στου Φιλοπάππου επιχειρεί η ΕΛ.ΑΣ., μετά το θάνατο του 25χρονου φοιτητή Ν.Μ. την περασμένη Τετάρτη.

Μοτοσικλέτες για χώμα, τύπου εντούρο και κρος, θα περιπολούν στο λόφο, προκειμένου να αστυνομεύεται στο σύνολό της η περιοχή, ακόμα και σε δύσβατα σημεία, όπου δεν υπήρχε μέχρι σήμερα πρόσβαση για τα αστυνομικά οχήματα.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο ασφαλείας που θα εφαρμόσει η Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στου Φιλοπάππου υπήρχαν σημεία που δεν αστυνομεύονταν και πως το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα καλύψει αυτά τα κενά στην ασφάλεια.

Ήδη έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες να ετοιμαστούν οι μοτοσικλέτες τύπου εντούρο της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες θα διατεθούν σε άνδρες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας για να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι περιπολίες.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για επιθέσεις λόγω της έλλειψης φωτισμού. Ένας από τους λόγους του υποφωτισμού είναι ότι άγνωστοι σπάνε τις λάμπες που τοποθετούνται από το Δήμο, προφανώς για να εκμεταλλεύονται για εγκληματικούς σκοπούς το σκοτάδι.

Στην αυτοψία που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος διαπιστώθηκε  ότι υπάρχουν σημεία στην περιμετρική περίφραξη του λόφου, στα οποία έχουν ανοιχτεί τρύπες. Έτσι, θεωρητικά μπορεί κάποιος να εισέλθει και να εξέλθει από δρόμους, που δεν είναι γνωστοί στις Αρχές. Τη λύση του συγκεκριμένου ζητήματος θα αναλάβει ο Δήμος Αθηνών. Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι περιπολίες στους δρόμους που εφάπτονται με το λόφο, τόσο από την πλευρά της Πνύκας όσο και από την πλευρά που «βλέπει» στο Κουκάκι, ούτως ώστε να υπάρχει περιθώριο άμεσης αντίδρασης και καταδίωξης σε περίπτωση που δηλωθεί ληστεία.

Εκτός από το μέτρο των περιπολιών με μοτοσικλέτες για χώμα, το νέο σχέδιο ασφαλείας περιλαμβάνει αύξηση των πεζών περιπολιών, μεικτά συνεργεία ελέγχου και αιφνιδιαστικές οργανωμένες επιχειρήσεις (Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, ΟΠΚΕ). Τις βραδυνές ώρες αστυνομικοί με φακούς θα πηγαίνουν στα μονοπάτια που οδηγούν σε απομονωμένα σημεία και θα προχωρούν σε ελέγχους. Το σημαντικό είναι, όπως εξηγούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η εμφανής αστυνόμευση να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Η ένστολη παρουσία θα ενισχυθεί και στο υπόλοιπο κομμάτι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.