Ντίσνεϊ: Και επίσημα η εξαγορά της 21st Century Fox έναντι 71,3 δισ. δολαρίων

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενοποίηση εταιρείας μίντια στην ιστορία του Χόλιγουντ.
Brendan McDermid / Reuters

Η εταιρεία Γουόλτ Ντίσνεϊ (The Walt Disney Company) εξαγόρασε την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών των Ηνωμένων Πολιτειών 21st Century Fox έναντι 71,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενοποίηση εταιρείας μίντια στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Η συμφωνία δίνει στη Ντίσνεϊ την ιδιοκτησία των δικαιωμάτων μιας σειράς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, συμπεριλαμβανομένων των «X-Men», «Deadpool», «The Simpsons» και «Modern Family». Η Ντίσνεϊ, στην οποία ανήκουν και τα δίκτυα ESPN και ABC, παίρνει και τα τηλεοπτικά κανάλια FX και National Geographic. Οι Los Angeles Times κάνουν λόγο για την πιο τολμηρή και ριψοκίνδυνη εξαγορά του διευθύνοντος συμβούλου Μπομπ Ιγκερ, από τότε που ανέλαβε τη θέση πριν από 14 χρόνια.

«Είναι μια αξιοσημείωτη και ιστορική στιγμή για εμάς, μια στιγμή που θα δημιουργήσει σημαντική αξία - μακροπρόθεσμα - για την εταιρεία μας και τους μετόχους», δήλωσε ο Ιγκερ σε ανακοίνωση, την Τρίτη.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι η ενοποίηση επισημαίνει τεράστιες επερχόμενες μετατοπίσεις στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. «Αυτή η κίνηση τα αλλάζει όλα στη βιομηχανία», είπε η Τζέσικα Ρέιφ Ερλιχ, αναλύτρια ΜΜΕ στην Τράπεζα της Αμερικής Μεριλ Λιντς.

Τα νέα έρχονται την ίδια μέρα που τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία του Ρούπερτ Μέρντοχ, συμπεριλαμβανομένων των Fox News και του δικτύου μετάδοσης Fox, εντάχθηκαν σε μια νέα εταιρεία ονόματι Fox Corp., της οποίας μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Πολ Ράιαν.

Πηγή: LA Times

Δημοφιλή