Ο Άλεκ Μπάλντουιν φοβάται για την ασφάλεια της οικογένειας του μετά τις απειλές Τραμπ για «τιμωρία»

Η θυμωμένη απάντηση του Αμερικανού προέδρου στη σατιρική εκπομπή του ηθοποιού.
Ο Άλεκ Μπάλντουιν με τη σύζυγο του.
Greg Allen/Invision/AP
Ο Άλεκ Μπάλντουιν με τη σύζυγο του.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν εξέφρασε τον φόβο ότι η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή του Saturday Night Live -στην οποία ο γνωστός ηθοποιός παρωδεί τον Αμερικανό πρόεδρο- ίσως οδηγήσει υποστηρικτές του Τραμπ σε «αντεκδίκηση», λέγοντας ότι ο πρόεδρος «πυροδοτεί» θυμό και πίκρα σε ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να οδηγηθούν σε πράξεις που απορρέουν από αυτή την κατάσταση.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, σχολίασε στο twitter ότι οι ισχυρισμοί του Μπάλντουιν πως φοβάται για την ασφάλεια του είναι «bullshit» (μ@@@@@ς), ο Μπάλντουιν απάντησε ότι, ο γιος του προέδρου θα έχει «πολύ χρόνο στη διάθεση του για να παρακολουθεί το SNL» στη φυλακή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Άλεκ Μπάλντουιν -ο οποίος είναι γνωστός υποστηρικτής των Δημοκρατικών- επανήλθε ενσαρκώνοντας για άλλη μία φορά την «περσόνα Τραμπ» και διακωμωδώντας τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε «κατάστασης εθνικής ανάγκης» προκειμένου να παρακάμψει το Κογκρέσο και να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η «περφόρμανς» του Μπάλντουιν θύμωσε τον Τραμπ, ο οποίος κατά την προσφιλή συνήθεια του αντέδρασε στο twitter γράφοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα αστείο στο κουρασμένο Saturday Night Live και στα Fake News του NBC».

Ο πρόεδρος έθεσε επίσης το ερώτημα πώς τα δίκτυα τη γλιτώνουν με σόου όπως αυτό «χωρίς τιμωρία... πολύ άδικο και πρέπει να το εξετάσουμε».

Και πρόσθεσε με κεφαλαία γράμματα: «Τα ελεγχόμενα και διεφθαρμένα media είναι ο εχθρός του λαού».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μπάλντουιν -ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος της αντίστασης κατά του Τραμπ- δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που το tweet του προέδρου του δημιούργησε φόβους για την ασφάλεια της οικογένειας του.

«Με ρωτούσαν παλαιότερα εάν ανησυχώ για τυχόν αντίποινα, όχι απαραίτητα από την κυβέρνηση ή από τον Τραμπ, αλλά από υποστηρικτές του που υποκινούν αντιδράσεις και έλεγα, όχι ιδιαίτερα, δεν πίστευα ότι ήταν κάτι που είχε βάση, μέχρι τώρα, που έκανε αυτό το σχόλιο περί τιμωρίας και σκέφτηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί το SNL» είπε ο Μπάλντουιν, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η εχθρική γλώσσα του προέδρου λειτουργεί όπως οι «κώδικες».

(Με πληροφορίες από Guardian)