Ο Ερντογάν στο στόχαστρο του Charlie Hebdo - Το εξώφυλλο που τον σατιρίζει

«Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος», γράφει στη λεζάντα το περιοδικό.
Huffpost GR

Στο στόχαστρο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo μπαίνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με το περιοδικό να ετοιμάζει ένα εξώφυλλο που σίγουρα θα προκαλέσει την οργή του Τούρκου προέδρου και έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος», γράφει στη λεζάντα το περιοδικό.

Το Charlie Hebdo έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter το σκίτσο το οποίο ήδη προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από Τούρκους χρήστες.

Να θυμίσουμε πως το Charlie Hebdo ήταν το πρώτο σατιρικό περιοδικό στη Γαλλία που δημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Οι σκιτσογράφοι του περιοδικού πλήρωσαν την επιλογή τους με αίμα, καθώς έγιναν στόχος Τζιχαντιστών τρομοκρατών πριν από 5 χρόνια.

Προ ημερών ο ακροδεξιός πολιτικός της Ολλανδίας, Γκερτ Βίλντερς, ανήρτησε σκίτσο στο Twitter στο οποίο απεικόνιζε τον Τούρκο πρόεδρο με μια βόμβα στο κεφάλι, ενώ η φωτογραφία συνοδευόταν με την λέξη «τρομοκράτης». Ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση εναντίον του πολιτικού, κάτι που ενόχλησε τον Ολλανδό πολιτικό, Μαρκ Ρούτε.

Το Παρίσι προετοιμάζει το έδαφος για κυρώσεις

Η προκλητική στάση του Τούρκου προέδρου που δεν δίστασε να αμφισβητήσει την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και να καλέσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων κατηγορώντας την Γαλλία για ”αντιμουσουλμανική” στάση έχει προκαλέσει την αποδοκιμασία σύσσωμης της Ευρώπης.

Με κοινές τους δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπερασπίστηκαν τις ευρωπαϊκές αξίες, απορρίπτοντας τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε σήμερα ότι έκκληση για μποϊκοτάζ που έγινε από τον Τούρκο πρόεδρο είναι ”αντίθετη στο πνεύμα” των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από την Τουρκία με τις Βρυξέλλες και ”θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο” την Τουρκία από την Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή κυρώσεων στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

″Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών”, δήλωσε σήμερα σε βουλευτές ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Δημοφιλή