ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/12/2021 10:00 EET | Updated 24/12/2021 10:02 EET

Ο καιρός των Χριστουγέννων: Από το τσουχτερό κρύο στις «ανοιξιάτικες» ημέρες

Αλλάζει το σκηνικό την Πρωτοχρονιά.

Eurokinissi

Ηπιος καιρός και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως και 19-20 βαθμούς θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ημερών γύρω από τα Χριστούγεννα, χωρίς όμως να λείψουν και λίγες βροχές, κυρίως από αύριο.

Αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο στα βορειοδυτικά ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα, Παρασκευή (24/12), με νοτιάδες 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά και μικρή άνοδο θερμοκρασίας, έως 11-13 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, έως 15-17 στα υπόλοιπα και σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, τοπικά έως 18 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλός καιρός, με λίγες μόνο συννεφιές, μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι 2-3 και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ασθενείς, κατά βάση, βροχές στα δυτικά, τις Ν. Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και λίγες καταιγίδες από το βράδυ στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 3-5 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί θα έχει κρύο και παγετό κατά τόπους στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, ενώ λίγες σύντομες βροχές θα έχουμε πάλι σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Α. Αιγαίο. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ και θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, έως και 19-20 βαθμούς στα νότια.

Αλλαγή σκηνικού και επιστροφή στον χειμώνα

Περισσότερες βροχές και ενίσχυση των νοτιάδων περιμένουμε την ερχόμενη βδομάδα.

Ο καιρός θα είναι άστατος τη Δευτέρα με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ίσως κάποιες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Ο καιρός χαλάει ακόμα περισσότερο την Τρίτη ενώ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν ενδείξεις ότι κρύες αέριες μάζες θα κατέβουν από τη βόρεια Ευρώπη προς την Ελλάδα γύρω στις 30-31 Δεκεμβρίου και θα κάνουν πιο χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)