Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον Τόμι Σέλμπι για την ταινία «Peaky Blinders»

Το επιβεβαίωσε ο Στίβεν Νάιτ, δημιουργός της βραβευμένης βρετανικής σειράς που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.
 (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
via Associated Press

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου Κίλιαν Μέρφι θα επιστρέψει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπι στην μεταφορά της σειράς «Peaky Blinders» του BBC στη μεγάλη οθόνη.

Την είδηση ότι ο Κίλιαν Μέρφι θα παίξει στην ταινία-σίκουελ επιβεβαίωσε ο δημιουργός του «Peaky Blinders» Στίβεν Νάιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πρεμιέρα της νέας σειράς του BBC, This Town.

«Σίγουρα θα επιστρέψει. Θα αρχίσουμε γυρίσματα τον Σεπτέμβριο στο Ντίγκμπεθ του Μπέρμιγχαμ», είπε ο Νάιτ.

Ο πρωταγωνιστής του «Οπενχάιμερ», που υποδύθηκε τον αρχηγό μιας συμμορίας στο Μπέρμιγχαμ των αρχών του 20ου αιώνα στις έξι σεζόν της σειράς, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ταινία μιλώντας πρόσφατα στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, Desert Island Discs.

«Πάντα έλεγα ότι αν ο Νάιτ γράψει το σενάριο, που ξέρω ότι μπορεί να το κάνει επειδή είναι ένας εξαιρετικός σεναριογράφος, θα είμαι εκεί. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον 50χρονο Τόμι Σέλμπι, ας το κάνουμε», είπε ο Μέρφι.

Η ιστορία στο «Peaky Blinders» εκκινεί το 1919, τους μήνες που ακολούθησαν τον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων σεζόν, κάνει χρονικά άλματα, από το 1925 έως το 1929 και μετά στο 1933.

Ο Νάιτ έκανε την πρώτη νύξη για την ταινία όταν το 2021 ανακοινώθηκε ότι η έκτη σεζόν θα ήταν το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας, λέγοντας ότι «η ιστορία θα συνεχιστεί σε άλλη μορφή». Όπως είχε αποκαλύψει στη συνέχεια, πριν από την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν, «η ταινία θα μεταφέρει την οικογένεια και τις ιστορίες της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Δημοφιλή