Ο Μπόρις Τζόνσον αποδοκιμάστηκε έντονα από το πλήθος στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας

Οι αποδοκιμασίες καταγράφηκαν ζωντανά στην τηλεόραση, καθώς ο πρωθυπουργός ανέβαινε τα σκαλιά του καθεδρικού ναού με τη σύζυγό του Κάρι.
MATT DUNHAM via Getty Images

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποδοκιμάστηκε έντονα από το πλήθος έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου την Παρασκευή, όταν κατέφτασε έφτασε σε μια ειδική γιορτή των ευχαριστιών για το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

Οι αποδοκιμασίες καταγράφηκαν ζωντανά στην τηλεόραση, καθώς ο πρωθυπουργός ανέβαινε τα σκαλιά του καθεδρικού ναού με τη σύζυγό του Κάρι.

Ο σχολιαστής του BBC σχολίασε: «Ω, αποδοκιμασίες από το πλήθος εκεί».

«Και μπορείτε να τις ακούσετε. Υπάρχει πραγματικά πολύ γιουχάρισμα.»

Πρόσθεσε: «Δεν το περιμένα. Αυτή είναι μια έντονη στιγμή».

Αντίθετα, άλλοι προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών, των υπουργών της κυβέρνησης, του ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, της πρώτης υπουργού της Σκωτίας και των πρώην πρωθυπουργών εν ζωή, δεν αποδοκιμάστηκαν.

Ωστόσο, η Βασίλισσα απουσίαζε από την εκδήλωση, παρακολουθώντας την στην τηλεόραση από το Κάστρο του Ουίνδσορ, αφού αισθάνθηκε μια «δυσφορία» μετά την πρώτη ημέρα εορτασμών.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζόνσον φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ψήφου δυσπιστίας, που προκλήθηκε από βουλευτές των Τόρις, στον απόηχο του σκανδάλου partygate.

Ο πρωθυπουργός αντιστάθηκε στις απαιτήσεις από όλο το κόμμα του να παραιτηθεί.

Ωστόσο, θα μπορούσε να αναγκαστεί να παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, εάν 54 βουλευτές υποβάλουν επιστολές ζητώντας ψηφοφορία.

Ο Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της Επιτροπής των Τόρις του 1922 (backbenchers), είναι το μόνο άτομο που γνωρίζει τον αριθμό των επιστολών που έχουν σταλεί.

Απαντες στο Γουέστμινστερ αναμένουν ότι ο Μπρέιντι θα περίμενε μέχρι να επιστρέψει το κοινοβούλιο στις διεργασίες του από την τρέχουσα διακοπή την ερχόμενη Δευτέρα, μετά τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας, προτού αποκαλύψει εάν το όριο των 54 βουλευτών έχει καλυφθεί.

Δημοφιλή