Ο Σανσέλ Εμπεμπά που απέκτησε η Μαρσέιγ, έχει 4 πιθανές ημερομηνίες γέννησης

Ο ίδιος είτε γνωρίζει την ηλικία του, είτε μένει με την απορία, όπως όλοι μας.
Carlos Rodrigues via Getty Images

Υπάρχουν πολλές φορές που κατά τη διάρκεια ή μετά την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής, υπάρχει απορία ή καλύτερα αμφισβήτηση για την ηλικία του ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε, από μία ομάδα, ιδιαίτερα αν αυτός προέρχεται
από Αφρικανική χώρα.

Πριν από λίγο καιρό η Μαρσέϊγ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σανσέλ Εμπεμπά, από την Πόρτο που τον άφησε ελεύθερο. Τα ερωτήματα όμως που προέκυψαν για την πραγματική ηλικία του είναι πολλά.

Επίσημα στην ανακοίνωση της Γαλλικής ομάδας ο στόπερ από το Κονγκό, αναφέρεται ότι έχει γεννηθεί στις 8 Αυγούστου 1994 στην Κινσάσα. Ανεπίσημα όμως υπάρχουν άλλες τρεις πιθανές ημερομηνίες γέννησής του όσο και αυτό φαίνεται περίεργο.

Η FIFA είχε κάνει έρευνα το 2013 για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όταν ο Εμπεμπά ήταν παίκτης της Άντερλεχτ. Η ομάδα του Βελγίου τότε είχε διαβεβαιώσει ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν γεννημένος το 1994, αλλά στα πρώτα υπογεγραμμένα δελτία του σε δύο ομάδες του Κονγκό, αναφερόταν ότι ήταν γεννημένος τον Αύγουστο του…1988.

Αυτό το επιβεβαίωνε τότε και ο πρόεδρος της πρώτης ομάδας του, ο οποίος μάλιστα σε μία συνέντευξή του, είχε πει ότι τον είχε αποκτήσει από μία ομάδα τρίτης κατηγορίας το 2008 για 1200 δολάρια.

Η ομοσπονδία του Κονγκό, σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών το 2011, ανέφερε ότι ήταν γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1991, αλλά την κατάσταση έμπλεξε περισσότερο ο ίδιος όταν σε μία συνέντευξή του, φερόταν να
είχε πει ότι γεννήθηκε το 1990.

Σε όλα αυτά ήρθε να δώσουν λύση οι αρχές του Κονγκό, που επικύρωσαν την ημερομηνία γέννησης του Σανσέλ Εμπεμπά την 8 η Αυγούστου 1994.

Όμως, όπως και να έχει και μόνο που έχουν ακουστεί όλα αυτά, σίγουρα υπάρχουν υποψίες και σκιές για την ηλικία του ποδοσφαιριστή. Άρα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια είναι πραγματική ηλικία του ποδοσφαιριστή.

Το ερώτημα που έχω εγώ είναι: Ο ίδιος την ξέρει ή και αυτός απορεί και δεν έχει τη συγκεκριμένη απάντηση;

Δημοφιλή