Ο Τραμπ δεν πάει στην κηδεία του Μακέιν. Το μεταθανάτιο μήνυμά του για τον Αμερικανό πρόεδρο

ERIC BARADAT via Getty Images

Η έχθρα είναι φανερή ακόμη και μετά θάνατον.

Οι εν ενεργεία πρόεδροι είθισται να παρίστανται σε κηδείες σημαντικών πολιτικών προσώπων. Όχι όμως ο Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του εκλιπόντος Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, Μακέιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα παραστεί στην κηδεία του στην Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αριζόνα, ο Ρικ Ντέιβις διάβασε και ένα «μεταθανάτιο» μήνυμα που άφησε ο Μακέιν, με μπηχτές στον Τραμπ. Εκεί καταγγέλλει τις «αντιπαλότητες» που γεννούν «μνησικακίες, μίσος και βία στις τέσσερις γενιές του πλανήτη».

statement

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο Τραμπ είναι persona non grata για την κηδεία αυτή. Ήταν ανεπιθύμητος από τον ίδιο τον Μακέιν. Τον θεωρούσε λαϊκιστή και με απόψεις που είναι αντίθετες στις αμερικανικές αξίες, γράφει το CNN.

...τα αισθήματα είναι αμοιβαία

Από την πλευρά του ο Τραμπ φέρεται, κατά πληροφορίες της The Washington Post, να απέρριψε τη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου η οποία θα απέτιε φόρο τιμής στον ηρωισμό του εκλιπόντα ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Αντ′ αυτού προτίμησε απλά να αναρτήσει ένα σύντομο συλλυπητήριο μήνυμα στο Twitter.

«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!», ανέφερε ο Τραμπ.

Η εφημερίδα έγραψε ότι οι συνεργάτες του Τραμπ είχαν προετοιμάσει μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας πριν από τον θάνατο του Μακέιν, το Σάββατο, με την οποία ο Λευκός Οίκος θα εξήρε τον βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ για τη θητεία του στις ένοπλες δυνάμεις και την προσφορά του στη Γερουσία.

Όμως ο Τραμπ —ο οποίος το 2015 είχε καταφερθεί με σφοδρότητα εναντίον του Μακέιν επικαλούμενος τα πέντε χρόνια που ήταν αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και λέγοντας «μου αρέσουν εκείνοι που δεν είχαν αιχμαλωτιστεί»— έδωσε εντολή να μην εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση, παρά τις εκκλήσεις της εκπροσώπου του, της Σάρας Χάκαμπι Σάντερς, και του προσωπάρχη του, του Τζον Κέλι.