ΔΙΕΘΝΕΣ
13/08/2020 07:27 EEST

Αλλοπαρμένος ο Τραμπ θέλει να προσθέσει το πρόσωπο του στο μνημείο του Όρους Ράσμορ

«Αποτελεί όνειρο ζωής για εμένα».

Όπως έγινε γνωστό από Ρεπουμπλικάνο αξιωματούχο, μιλώντας στους New York Times, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, επικοινώνησαν με την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα προκειμένου να μάθουν την διαδικασία προσθήκης επιπλέων προέδρων στο Όρος Ράσμορ.

Έτσι όταν τον Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ, επισκέφθηκε τη Νότια Ντακότα για τους εορτασμούς της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, την 4η Ιουλίου, η κυβερνήτης, Κρίστι Νόεμ του έκανε δώρο ένα αντίγραφο του Όρους Ράσμορ, ύψους ενός μέτρου και είκοσι εκατοστών που περιελάμβανε το πρόσωπο του.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα έχει έρθει στην επιφάνεια, καθώς το 2018, ο Τραμπ σε συνάντηση που είχε με την Κρίστι Νόεμ, της αποκάλυψε πως η προσθήκη του προσώπου του δίπλα στους άλλους τέσσερις προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί διακαή πόθο, ένα ”όνειρο ζωής”.

Μάλιστα η Κρίστι Νόεμ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα της Νότιας Ντακότα, Argus Leader είπε ότι κατά την διάρκεια επίσκεψης της στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συναντήσει τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, ο Τραμπ την φώναξε κάποια στιγμή και της είπε:

«Κρίστι έλα εδώ να με χαιρετήσεις».

«Τον χαιρέτησα» όπως είπε η κυβερνήτης και «του είπα. Κύριε πρόεδρε πρέπει κάποια στιγμή να επισκεφθείτε τη Νότια Ντακότα. Έχουμε το Όρος Ράσμορ. Και εκείνος μου απάντησε».

«Ξέρεις ότι είναι το όνειρο μου να δω το πρόσωπο μου στο Όρος Ράσμορ».

«Και ενώ εγώ άρχισα να γελάω» συνέχισε να διηγείται η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, «Εκείνος παρέμεινε απόλυτα σοβαρός».

Καθότι το ”εγώ” του Τραμπ είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε όρος, τίποτα δεν μας εκπλήσει πλέον. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δηλώνει πως η θητεία του στον Λευκό Οίκο είναι το ίδιο καλή ή και καλύτερη άλλων προέδρων.

Τον Ιούνιο, ο Τραμπ προσπάθησε να μειώσει τα επιτεύγματα του Αβράαμ Λίνκολν, ενώ την ίδια στιγμή επαινούσε τον εαυτό του. Άλλωστε έχει επανειλημμένως πει πως είναι ”πολύ καλύτερος” από τον 40ο πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Εμείς από την μεριά μας αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε στο Ντόναλντ Τραμπ το τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα, σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχοι Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, ”Ονειρο απατηλό”.

Να σημειωθεί πως το Εθνικό Μνημείο του Όρους Ράσμορ, είναι ύψους 18 μέτρων και απεικονίζει τις μορφές τεσσάρων προέδρων των Η.Π.Α. τις οποίες σκάλισαν σε μια γρανιτένια πλαγιά ο γλύπτης Γκάτζον Μπόργκλουμ και ο γιος του Λίνκολν. Οι τέσσερις πρόεδροι είναι, από αριστερά προς τα δεξιά οι Τζωρτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Θίοντορ Ρούζβελτ και Αβράαμ Λίνκλον. Η ιδέα για την κατασκευή του μνημείου αποδίδεται στον ιστορικό Ντόαν Ρόμπινσον.

Το μνημείο επισκέπτονται κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

 

Πηγή: Rolling Stone