Γαργαλιστική φωτογραφία στο Instagram "καίει" διάσημο Ευαγγελιστή-σταυροφόρο της χριστιανικής ηθικής

Ο κορυφαίος υποστηρικτής του Τραμπ, εξαιτίας της φωτογραφίας απομακρύνθηκε από τη θέση του πρύτανη του χριστιανικού πανεπιστημίου, που είχε ιδρύσει ο ίδιος του ο πατέρας.
Brian Snyder / reuters

Ο όνομα του Τζέρι Φάλγουελ στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αμερικανό πρόεδρο αλλά και τη Ευαγγελική Εκκλησία. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς δημόσιους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, Ευαγγελιστής με πύρινο λόγο περί χριστιανικών αρχών και συμπεριφορών, πρόεδρος του ΔΣ και Πρύτανης σε ένα από τα μεγαλύτερα Χριστιανικά Κολέγια Ευαγγελιστών στον κόσμο, το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του. Ανήκει φυσικά σε μια από τις μεγάλες, «καλές οικογένειες» του αμερικανικού Νότου και συγκεκριμένα της Βιρτζίνια.

Η συμπεριφορά του όμως στα social media (και μάλλον όχι μόνο σε αυτά) δεν ταιριάζει καθόλου με τα κηρύγματα του για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι πιστοί και σίγουρα δεν συνάδουν με τους αυστηρούς κανόνες συμπεριφορές που αποτελούν θεμέλιο λίθο του Πανεπιστημίου Λίμπερτι στην Βιρτζίνια όπου είναι πρόεδρος. Για την ακρίβεια, θα λέγαμε πως δεν συνάδουν καν με την συμπεριφορά μέλους της διοίκησης οποιουδήποτε Πανεπιστημίου.

Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο πάντως οι φοιτητές απαγορεύεται να έχουν προγαμιαίες σχέσεις, οφείλουν να ντύνονται σεμνά, να μην υπερβάλλουν σε χτένισμα και μακιγιάζ, να αποφεύγουν μέσα που προβάλλουν αντιχριστιανικά μηνύματα, άσεμνους στίχους τραγουδιών, γυμνό ή έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο κ.α ενώ η συμπεριφορά τους πρέπει να είναι σεμνή και διακριτική.

Θα έλεγε κανείς λοιπόν πως ο κ. Φάλγουελ θα όφειλε να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα τηρώντας όλους αυτούς τους κανόνες.

Να όμως που αναγκάστηκε να βγει σε επ’ αόριστον αργία επειδή όχι μόνο παραβίασε αυτούς τους κανόνες αλλά επίσης προσπάθησε να υπερασπιστεί και τις πράξεις του.

Το «αμάρτημα» του Φάλγουελ έχει να κάνει με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο Instagram.

Στη φωτογραφία εμφανίζεται ο ίδιος με ανοιχτό το φερμουάρ και το κουμπί του παντελονιού του με αποτέλεσμα να φαίνεται το εσώρουχό του ενώ το ίδιο κάνει και μια γυναίκα που έχει αγκαλιά. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, δεν πρόκειται για αμέλεια αφού αμφότεροι έχουν σηκώσει τις μπλούζες τους.

Twitter
Twitter
Twitter

Τα πρόσωπά τους δεν φαίνονται αλλά όπως αναφέρει το BBC η γυναίκα δεν είναι η σύζυγος του Φάλγουελ ενώ ο ίδιος κρατά στο χέρι ένα ποτήρι που περιέχει κάποιο σκούρο υγρό που θα έλεγε κανείς πως μοιάζει με αλκοολούχο.

Η ανάρτηση της φωτογραφίας συνοδευόταν από το εξής σχόλιο: «Περισσότερες φωτογραφίες από τις διακοπές. Πολλοί καλοί φίλοι μας επισκέφθηκαν στο γιότ. Υπόσχομαι πως στο ποτήρι μου έχω μόνο μαύρο νερό».

Το πανεπιστήμιο, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε ο Φάλγουελ να τεθεί σε αργία επ’ αόριστον και ο ίδιος συμφώνησε. Ωστόσο στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο λόγος της απομάκρυνσης του αν και αυτή ήρθε αμέσως μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας.

Ο Φάλγουελ παραδέχθηκε πως η φωτογραφία ήταν κάπως «περίεργη» αλλά όπως υποστήριξε «ήταν μια πλάκα» καθώς η γυναίκα δίπλα του -που όπως λέει είναι βοηθός της συζύγου του- είναι έγκυος και το φερμουάρ της στο παντελόνι δεν κλείνει. «Φορούσα και εγώ ένα παλιό παντελόνι που δεν μου έκανε. Έτσι έβαλα και εγώ έξω την κοιλιά μου όπως εκείνη».

Πηγή: BBC