ΔΙΕΘΝΕΣ
22/10/2019 12:46 EEST | Updated 22/10/2019 12:58 EEST

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης αφαίρεσε από τη βασιλική ερωμένη τους τίτλους της λόγω «απιστίας»

Μετά από μόλις τρεις μήνες.

ASSOCIATED PRESS

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης αφαίρεσε από τη βασιλική ευγενή ερωμένη του τους τίτλους και τους στρατιωτικούς της βαθμούς για «απιστία», και την κατηγόρησε πως προσπαθεί να υπονομεύσει τη θέση της βασιλικής του συζύγου προς όφελός της.

Η εντολή του βασιλιά Μάχα Βατζιραλονγκόρν βγήκε τη Δευτέρα, μόλις τρεις μήνες αφού έδωσε στην 34χρονη Σινινάτρα Βονγκβατζιραμπχακντί τον τίτλο της ερωμένης/ συντρόφου, επαναφέροντας την παλιά παράδοση της δεύτερης, νεότερης συζύγου. Επίσης, τα ανάκτορα δημοσίευσαν φωτογραφίες της σε μαχητικό, φορώντας μπουστάκι και με στρατιωτική στολή. Οι ασυνήθιστες αυτές φωτογραφίες έγιναν τόσο δημοφιλείς που προκάλεσαν προσωρινά κατάρρευση της βασιλικής ιστοσελίδας.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Η Σινινάτρα έχασε τον τίτλο της Τσάο Κουν Φρα Σινινάτρα Μπιλασακαλαγιανί, μαζί με τους άλλους βασιλικούς και στρατιωτικούς της τίτλους και αξιώματα. Ήταν η πρώτη που λάμβανε τον τίτλο της ερωμένης από το 1921- μια περίοδο απόλυτης μοναρχίας.

Τον Μάιο ο βασιλιάς είχε κατονομάσει την επί μακρόν σύντροφό του, Σουθίντα Βατζιραλονγκόρν Να Αγιούντχια βασίλισσα, όταν παντρεύτηκαν μερικές ημέρες πριν την επίσημη στέψη του.

Τόσο η 41χρονη Σουθίντα όσο και η Σινινάτρα έχουν υπηρετήσει ως αξιωματικοί σε μονάδες ασφαλείας του παλατιού, με τη Σινινάτρα κάποια στιγμή να είναι σωματοφύλακας του βασιλιά.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Η Σουθίντα εργαζόταν ως αεροσυνοδός για την Thai Airways International. Οι δυο τους έχει αναφερθεί ότι συναντήθηκαν σε μια πτήση.

Ο Βατζιραλονγκόρν, 67 ετών, είχε τρεις προηγούμενους γάμους και πήρε διαζύγιο από την προηγούμενη σύζυγό του, με την οποία έχει έναν γιο, το 2014. Έγινε βασιλιάς μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά, Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέτζ, τον Οκτώβριο του 2016. Στέφθηκε επίσημα τον Μάιο σε μια παραδοσιακή τελετή που είχε να πραγματοποιηθεί 70 χρόνια.

Η τελετή έλαβε χώρα εν μέσω μιας δεκαετίας πολιτικής αναταραχής, που περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 2014 και μια αμφιλεγόμενη εκλογική αναμέτρηση νωρίτερα μέσα στο έτος.

Sponsored Post