Ο βιογράφος της Νταϊάνα, Άντριου Μόρτον, έκπληκτος για τη σκηνή που παρέλειψε το «The Crown»

«Έβαλα τα ακουστικά και μεταφέρθηκα σε έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο άκουγα για τη βουλιμία, την Καμίλα, και για πράγματα που δεν είχα ακούσει ποτέ».
LOADINGERROR LOADING

Ο δημοσιογράφος Άντριου Μόρτον, που έγινε διάσημος μετά τη συνεργασία του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για τη συγγραφή της πολυσυζητημένης βιογραφίας της, έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την τελευταία σεζόν του The Crown.

Στον πέμπτο κύκλο, που περιλαμβάνει τις επικοινωνίες της Νταϊάνα με τον δημοσιογράφο ο οποίος κάλυπτε το βασιλικό ρεπορτάζ, τον Μόρτον υποδύεται ο ηθοποιός Άντριου Στιλ. Οι δυο τους, Μόρτον και Νταϊάνα, συνεργάστηκαν κρυφά για το μπεστ σέλερ «Νταϊάνα, Η αληθινή της ιστορία», όπου η πριγκίπισσα περιέγραφε λεπτομερώς τη μάχη της με τη βουλιμία, την ψυχική της υγεία και τον υπό κατάρρευση γάμο της με τον πρίγκιπα, τότε, Κάρολο.

Μετά τον θάνατό της, το 1997, ο Μόρτον είχε αποκαλύψει ότι η Νταϊάνα ήταν μια από τις κύριες πηγές του για τη συγγραφή της βιογραφίας της και ότι οι δυο τους συνεργάστηκαν μέσω του φίλου της αείμνηστης πριγκίπισσας, δρ Τζέιμς Κόλθερστ, ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο «μεσάζοντα» μεταφέροντας τις ερωτήσεις του Μόρτον στη Νταϊάνα και τις απαντήσεις της πριγκίπισσας στον δημοσιογράφο.

Όπως ωστόσο, δήλωσε ο βασιλικός βιογράφος στο Vanity Fair, ενώ η σειρά αφηγείται τη συμμαχία Νταϊάνα - Μόρτον - Κόλθερστ, υπάρχει μία παράλειψη στη νέα σεζόν, για την οποία ο ίδιος εξεπλάγη που δεν γυρίστηκε από το Netflix.

Ο Άντριου Μόρτον μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Νταϊάνα, η αληθινή της ιστορία», τον Οκτώρβιο του 1992.
Ο Άντριου Μόρτον μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Νταϊάνα, η αληθινή της ιστορία», τον Οκτώρβιο του 1992.
Tim Graham via Getty Images

«Μια σκηνή, την οποία εκπλήσσομαι που δεν γύρισαν, ήταν όταν ο Τζέιμς με άφησε να ακούσω την πρώτη κασέτα [με τις απαντήσεις της Νταϊάνα] σε ένα καφενείο εργατών στο Ruislip, στο Βόρειο Λονδίνο», δήλωσε ο Μόρτον. Όπως είπε στο Vanity Fair, ο γιατρός ήταν τόσο προστατευτικός με τη φίλη του [Νταϊάνα] που «δεν θα άφηνε τις κασέτες από τα μάτια του».

«Οι εργάτες κάθονταν τριγύρω και έτρωγαν αυγά με μπέικον. Έβαλα τα ακουστικά και μεταφέρθηκα σε έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο άκουγα για τη βουλιμία, την Καμίλα, και για πράγματα που δεν είχα ακούσει ποτέ. Ήταν κυριολεκτικά σαν να έμπαινες σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου είχες ένα μυστικό και αυτό το μυστικό ήταν αρκετά επικίνδυνο», είπε ο Μόρτον.

Ο δημοσιογράφος φοβόταν ότι τα πράγματα ήταν τόσο επικίνδυνα, ώστε θεωρούσε ότι θα τον σκότωναν την εποχή που δούλευε πάνω στο βιβλίο.

«Φοβόμουν και τη σκιά μου Κοιτούσα μήπως με ακολουθούν», είπε πρόσφατα ο βασιλικός ρεπόρτερ στο Entertainment Tonight. «Ήταν σαν ένας διαφορετικός κόσμος και θυμάμαι έντονα ότι επέστρεφα σπίτι με το μετρό και στεκόμουν πολύ πίσω από την άκρη της αποβάθρας γιατί νόμιζα ότι μπορεί να με ακολουθούσαν και να προσπαθήσουν να με δολοφονήσουν».

Getty

«Διέρρηξαν το γραφείο μου», είπε ο Μόρτον, αν στη νέα σεζόν του The Crown η αφήγηση δείχνει ότι το περιστατικό λαμβάνει χώρα στο σπίτι του συγγραφέα και όχι στο γραφείο του.

«Έριξαν τον Τζέιμς από το ποδήλατό του», πρόσθεσε ο Μόρτον. «Ήταν ειλικρινά μια περίοδος γεμάτη ανησυχία και όταν η Νταϊάνα σάρωσε το δωμάτιό της για ‘κοριούς’, ήταν απολύτως δικαιολογημένη που το έκανε».

Δημοφιλή