Ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας αναφέρει ο κυβερνήτης του

Είπε πως οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
RUSSIAN DEFENCE MINISTRY via Reuters

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε πως μεθοριακοί οικισμοί βομβαρδίζονταν ταυτοχρόνως από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ ανέφερε πως δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη μεθοριακή πόλη Σεμπέκινο βομβαρδίσθηκαν και τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, πρόσθεσε.

Το Μπέλγκοροντ, το οποίο συνορεύει με την ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου, έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις από δυνάμεις του Κιέβου μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022.

Την περασμένη εβδομάδα, δυνάμεις από την Ουκρανία πραγματοποίησαν μια μεγάλη διασυνοριακή επιδρομή σε σειρά μεθοριακών χωριών, καταλαμβάνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα οικισμούς πριν αποσυρθούν περνώντας και πάλι τα σύνορα.

Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις μέσα στη Ρωσία και σε ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη στην Ουκρανία, αλλά έχει δηλώσει πως η καταστροφή υποδομών συνιστά προστοιμασία για μια σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε χθες, Κυριακή, εντολή να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων ώστε να εξασφαλισθεί η «ταχεία» κίνηση Ρώσων στρατιωτικών και πολιτών προς τις ουκρανικές περιφέρειες που βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters