ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2021 19:22 EET

Οι άσοι από τις τενίστριες έφεραν 44.800 δολάρια στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο

Σε τουρνουά της Γουαδαλαχάρα σημειώθηκαν 198 άσοι και το ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται σε 44.800 δολάρια.

Henry Romero via Reuters
Τελικοί γύρου WTA - Panamerican Tennis Center, Γκουανταλαχάρα, Μεξικό - 17 Νοεμβρίου 2021 Η Ισπανίδα Garbine Muguruza σε δράση κατά τη διάρκεια του τελευταίου της αγώνα εναντίον της Εσθονίας Anett Kontaveit REUTERS/Henry Romero

Οι άσοι που σημείωσαν οι τενιστριες κατά την διάρκεια των WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα, έφεραν χρήματα στις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

Πριν από την έναρξη του τουρνουά οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι όσοι περισσότεροι άσοι σημειωθούν από τους παίκτες στα παιχνίδια τόσα περισσότερα χρήματα θα δοθούν για τον καλό αυτό σκοπό. Και όταν λέμε άσοι, εννούμε τα πρώτα χτυπήματα που αποφέρουν αμέσως πόντο στις αθλήτριες χωρίς η αντίπαλός τους να καταφέρει να αποκρούσει.

Μετά το τέλος ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκαν 198 άσοι και το ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται σε 44.800 δολάρια για τις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, για την εκστρατεία που έχει ονομαστεί ACEing Cancer.

Στην προσπάθεια αυτή φυσικά συμμετείχε και η Μαρία Σάκκαρη που κατάφερε να πετύχει 20 από τους 198 άσους. Η WTA στηρίζει για τρίτη χρονιά την εκστρατεία αυτή πρόσβειρα της οποίας είναι η Κρίς Έβερτ, που ήταν παρούσα στους αγώνες.

Η Έβερτ, δήλωσε: «Αργά ή γρήγορα ο καρκίνος έχει τρόπο να αγγίξει τις ζωές όλων μας. Η δωρεά της οικογένειας της WTA θα κάνει τη διαφορά και θα είμαστε πάντα δίπλα σε όλες τις γυναίκες».