Οι ειδικοί εξηγούν γιατί βλέπουμε περίεργα όνειρα εν μέσω καραντίνας και τα ερμηνεύουν

Όχι δεν είστε οι μόνοι που σας συμβαίνει αυτό. Αλλά υπάρχει λόγος.

Αν έχετε και εσείς όνειρα πιο έντονα και ρεαλιστικά κατά την διάρκεια της καραντίνας, δεν είστε μόνοι.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις στο Google περί «περίεργων ονείρων» κατά την καραντίνα καθώς όλοι εμείς βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο που το ασυνείδητο μας αδυνατεί να το δεχτεί ως πραγματικοτητα ή να το κατανοήσει ως κατάσταση.

Από την μία πλευρά αυτά τα περίεργα όνειρα οφείλονται στην κακή ποιότητα του ύπνου που πολλοί από εμάς έχουμε αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το SleepStandards, ένα σάιτ που αξιολογεί στρώματα, το 76.8% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι ο ύπνος τους έχει επηρεαστεί.

Έχουμε όνειρα κάθε βράδυ, αλλά όσο καλύτερα κοιμόμαστε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τα θυμόμαστε το πρωί. Όσο πιο αγχωμένοι είμαστε όταν κοιμόμαστε τόσο χειρότερος θα είναι ο ύπνος μας.

Έρευνες έχουν δείξει πως το αυξημένο άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να διαταράξει τον ύπνο μας και να αποκτήσουμε αρνητικά όνειρα - και με όλο αυτό το χάος που επικρατεί λόγω του COVID-19 και του φόβου που μας δημιουργεί για την υγεία των δικών μας ανθρώπων είναι λογικό να έχουμε εφιάλτες.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται τα περισσότερα όνειρα που βλέπουμε είναι παρόμοια με εκείνων άλλων ανθρώπων. Πολλοί αναγνώστες της αμερικανικής HuffPost μοιράστηκαν μερικά από τα όνειρά τους και, όπως θα δείτε, πάνω κάτω όλοι είχαν τις ίδιες εμπειρίες.

Όνειρα για δημόσιες συγκεντρώσεις

Οι γάμοι και τα γενέθλια είναι συνήθως γιορτές που μαζεύουν πολύ κόσμο. Όνειρα για αυτά υποδηλώνουν ότι τα άτομα φοβούνται πως ο κορονοϊός θα επηρεάσει μαζικά τους ανθρώπους, σύμφωνα με την ψυχολόγο Anjhula Mya Singh Bais.

«Τα γενέθλια σχετίζονται με την ημέρα που ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο, που αυτομάτως σημαίνει ότι έχει αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για το θάνατό μας και οι γάμοι περιλαμβάνουν την φράση «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος».

Επιβίωση και όνειρα εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα

Οι ανεμοστρόβιλοι συμβολίζουν την καταστροφή. Ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε τελείωσε και ο κορονοϊός μας έχει αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

«Τα όνειρά μας είναι συχνά σενάρια επιβίωσης σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε την ελπίδα, την ετοιμότητα και τη σταθερότητα στην ζωή μας», συνεχίζει η Mya Singh Bais.

Παράλειψη γευμάτων

Τα όνειρα που έχουν να κάνουν με το φαγητό και τα γεύματα που παραλείψαμε σχετίζονται με τα συναισθήματα της στέρησης, της εξάντλησης και της αδράνειας , δήλωσε η Carla Marie Manly, συγγραφέας του «Joy from Fear: Δημιουργήστε τη ζωή των ονείρων σας κάνοντας τον φόβο φίλο σας».

Μια μυστηριώδη φιγούρα

«Όταν το όνειρο εξελίσσεται σε σκοτεινό περιβάλλον συμβαίνει επειδή συχνά τα συναισθήματα του ατόμου είναι αβέβαια εκείνη την στιγμή». Το υποσυνείδητο του χρησιμοποιεί εικόνες που θεωρεί τρομακτικές για να δώσει μορφή και υπόσταση στον ιό.

Επιστροφή στην παιδική ηλικία

Τα όνειρα που έχουν σχέση με την παιδική μας ηλικία είναι συνήθως όνειρα που προσπαθούν να μας καθησυχάσουν. Συχνά η παιδική ηλικία συνδέεται με μια εποχή στην ζωή μας που νιώθουμε προστατευμένοι και ασφαλείς.

πηγή: HuffPost US