Οι μαθητευόμενοι σχεδιαστές της Skoda μετατρέπουν ένα Enyaq σε τροχόσπιτο

Το 9ο Skoda Student Car είναι πιο ηλεκτρισμένο από ποτέ και θα αγκαλιάζει το εξερευνητικό πνεύμα της τσέχικης μάρκας.
.
.
SKODA

Για μια ακόμα φορά οι 29 μαθητευόμενοι σχεδιαστές της Επαγγελματικής Σχολής Skoda, από το 2014, έχουν ξεκινήσει να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στην πράξη, ένα πρωτότυπο μοντέλο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Το πρώτο μαθητικό αυτοκίνητο θα βασίζεται στο πλήρως ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV και θα είναι ένα πολυλειτουργικό όχημα κατασκήνωσης και φορητού γραφείου.

«Το έργο Student Car συνδυάζει τρία από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Skoda: τη συμπεριφορά της, την πρακτική της προσέγγιση και το τρομερό ομαδικό πνεύμα. Εμείς στη Skoda Design ανυπομονούμε ήδη για τη στιγμή που θα δούμε το τελειωμένο το φοιτητικό αυτοκίνητο.», ανέφερε ο Ολιβερ Στεφανί, επικεφαλής του Skoda Design.

.
.
SKODA

Τα πρώτα σκίτσα του αυτοκινήτου είναι έτοιμα και με την ολοκλήρωσή τους θα αρχίσει η κατασκευή του αυτοκινήτου, καθώς οι μαθητές θα κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση. Το επερχόμενο Student Car θα επωφεληθεί από τα εμβληματικά χαρακτηριστικά «Simply Clever» και την τεχνολογία αιχμής, ενώ θα ενσωματώνει και μια μεγάλη ποικιλία βιώσιμων υλικών. Ο στόχος του αυτοκινήτου είναι να αφήσει τον ιδιοκτήτη του να γίνει ψηφιακός νομάς, δηλαδή να εργάζεται μακριά από το γραφείο, και να κινείται όπου και όποτε θέλει.

.
.
SKODA

Από το 2014, τα μέλη κάθε έτους στην Επαγγελματική Σχολή της Skoda σχεδίασαν ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια κατασκεύασαν οι ίδιοι. Το πρώτο φοιτητικό αυτοκίνητο, το 2014, ήταν το Citijet, το οποίο βασίστηκε στο Skoda Citigo. Ακολούθησαν το Funstar, μια έκδοση pickup της Skoda Fabia, και το κουπέ Atero, βασισμένο στο Rapid Spaceback. Το 2017, οι μαθητευόμενοι ολοκλήρωσαν το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Element, δύο χρόνια πριν από το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής Citigoe iV. Το Sunroq του 2018 ήταν μια μετατρέψιμη έκδοση του Karoq SUV, ενώ ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε το εντυπωσιακό pickup concept Mountiaq, βασισμένο στο SUV Skoda Kodiaq. Το 2020, οι μαθητές παρουσίασαν το Slavia Spider, που προέρχεται από τη Scala. Το 2022, μετά από ένα χρόνο παύσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, η Skoda Motorsport μπήκε για πρώτη φορά στη μάχη υποστηρίζοντας το Skoda Afriq, ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για ράλι και βασίστηκε στο μοντέλο Kamiq.