Οι Νύχτες Πρεμιέρας πιάνουν λιμάνι στον Πειραιά

Με τρεις προβολές, δύο στις προβλήτες του λιμανιού και μία στην καρδιά της πόλης, στο Δημοτικό Θέατρο.
Samuel Boivin via Getty Images

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ενώνουν δυνάμεις με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και γιορτάζουν την 27η έκδοση τους με μια σειρά προβολών σε ιστορικά σημεία του Πειραιά.

Το παρελθόν συναντά το παρόν με δύο προφεστιβαλικές, διπλές, open air προβολές τεσσάρων από τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς ταινίες - έναρξης στα χρονικά του Φεστιβάλ στο λιμάνι καθώς και με τη φιλοξενία μιας ξεχωριστής πρεμιέρας από το φετινό πρόγραμμα της 27ης διοργάνωσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν στο χώρο έξω από την πέτρινη αποθήκη της Πύλης 2 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, οι «Γέφυρες του Μάντισον» του Κλιντ Ίστγουντ (1995, 135′) στις 20:00 και θ′ ακολουθήσει στις 22:30 η προβολή της ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Γύρνα πίσω» (2006, 121′).

To Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο θα προβληθεί στις 20:00, η σπονδυλωτή ταινία - αποκάλυψη του Νταμιάν Σιφρόν «Ιστορίες για αγρίους» (2014, 122′) και στις 22:30 τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο (2019, 132′) που τιμήθηκαν με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και με τέσσερα Όσκαρ, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη διεθνής δημιουργία που κέρδισε ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας στη μακρά ιστορία του θεσμού.

Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά δελτία εισόδου, τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση, η οποία θα ανοίξει την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο aiff.gr.

Την πρώτη Κυριακή του Φεστιβάλ στις 26/9, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα είναι για πρώτη φορά ανάμεσα στις αίθουσες των Νυχτών Πρεμιέρας με την φιλοξενία μιας ξεχωριστής ταινίας του φετινού προγράμματος σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ο τίτλος της ταινίας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του 27ου ΔΦΚ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, μέσω Viva.gr.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Δημοφιλή