Οι νεκροί του χιονιά στην Ευρώπη

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη
ASSOCIATED PRESS

Χιονοστιβάδες, εγκλωβισμένοι άνθρωποι στα χιόνια, ακυρώσεις πτήσεων και νεκροί.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη.

Στη Νορβηγία, οι προσπάθειες να βρεθούν οι σοροί των τεσσάρων σκιέρ που θεωρούνται νεκροί, αναβλήθηκαν και πάλι λόγω της κακής ορατότητας και της έντονης χιονόπτωσης. Μια 29χρονη σουηδική και τρεις Φινλανδοί, ηλικίας 29, 32 και 36 ετών, εκτιμάται ότι είναι νεκροί όταν μια μεγάλη χιονοστιβάδα 300 μέτρων (990 ποδιών) «εξαφάνισε» μια κοιλάδα κοντά στην πόλη Tromsoe.

Στη Ρουμανία η αστυνομία δημοσίευσε την Τρίτη τη σορό ενός 67χρονου άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε ένα πάρκινγκ στην πόλη Slatina. Η σύζυγός του είχε δηλώσει ότι δεν είχε επιστρέψει από την δουλειά του την προηγούμενη μέρα. Οι θερμοκρασίες στη Ρουμανία έφτασαν ακόμη και τους -24 βαθμούς Κελσίου.

Πολωνία
Πολωνία
Kacper Pempel / Reuters

Στην Αυστρία, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω των κλειστών δρόμων, ενώ σε ορισμένες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα. Τα σχολεία σε ορισμένες αυστριακές περιφέρειες παρέμειναν κλειστά για δεύτερη μέρα, ενώ αρκετά κτήρια κατέρρευσαν από το βάρος του χιονιού. Ένας 78χρονος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από την οροφή του σπιτιού του στο Turrach, ενώ φτυάρισε το χιόνι.

Michael Dalder / Reuters

Τη Δευτέρα το βράδυ, 11 Γερμανοί διασώθηκαν από ορειβάτες κοντά στο Σάλτσμπουργκ, ενώ είχαν μείνει εγκλωβισμένοι από την Παρασκευή σε μια καλύβα χωρίς ρεύμα και με ελάχιστο φαγητό. Αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χιονοστιβάδες στην Ελβετία, την Αυστρία και τη Γερμανία, με τις αρχές να προειδοποιούν για τους κινδύνους της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

Σλοβακία
Σλοβακία
ASSOCIATED PRESS

Στην Ολλανδία, οι ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν με πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ. Μόνο η KLM ακύρωσε 159 πτήσεις προς και από ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Στην Ελλάδα, τα σχολεία στην Αθήνα και σε πολλές περιοχές παρέμειναν κλειστά μετά την χιονόπτωση που κάλυψε την πρωτεύουσα. Αρκετοί δρόμοι παρέμειναν κλειστοί.

Δεκάδες πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές στη βόρεια Ελλάδα έχουν αντιδράσει για τις συνθήκες διαβίωσης καθώς οι θερμοκρασίες βυθίζονται στους -20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

NurPhoto via Getty Images

Πηγή: Associated Press

|

Δημοφιλή