Οικονόμου: «Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Διευκρινίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Eurokinissi

«Το 80% της επικείμενης αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.

«Και βεβαίως αυτό θα πυροδοτήσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών έτσι ώστε σε πολλές περιπτώσεις αυτή η απορρόφηση της ακρίβειας να μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι εξοικονομούν χρήματα τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις έτσι ώστε να περιφρουρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να μην φορτώνονται βάρη που πολλές φορές μετακυλύουν στους καταναλωτές» είπε.

Επίσης σημείωσε ότι θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. «Δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε ή φοβάται ότι μπορεί να επαναληφθούν. Και βεβαίως δίνει πολύ σημαντικά κίνητρα στην νέα γενιά για να ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής μέσα από την εκπαίδευση, την εργασία, τη χρήση της τεχνολογίας, τη ζωή γενικότερα στη χώρα που αλλάζει» είπε και πρόσθεσε «η ομιλία του πρωθυπουργού πήγε την πατρίδα πολλά βήματα μπροστά. Άλλαξε την ατζέντα, από τη μιζέρια, τον φόβο την ανησυχία, όλα αυτά που συζητάγαμε μέχρι χθες. Απέδειξε ο πρωθυπουργός ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και τα πολύ μελετημένα μέτρα που εξήγγειλε μπορούν να μας δώσουν την ικανότητα και το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι από αυτή την Ελλάδα που αλλάζει το μέρισμα φτάνει παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα».

«Έδειξε ο Μητσοτάκης ότι και ξέρει και καταλαβαίνει τις ανησυχίες των ανθρώπων και κυρίως συμμερίζεται τις ελπίδες τους, συμμερίζεται τη θέλησή τους να πετύχουν περισσότερα πράγματα και οι ίδιοι. Και αυτό καλύφθηκε από την πολιτική που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε μια σειρά από μέτρα για όλες τις κοινωνικές ομάδες» τόνισε ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά είπε ότι «είναι η Ελλάδα που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας, είναι η εικόνα μιας Ελλάδας που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, με τον οδικό χάρτη της αισιοδοξίας, της ελπίδας, τα πειστικά επιχειρήματα ότι μπορούμε να κοιτάζουμε μπροστά για μια Ελλάδα που θα δίνει το μέρισμα της επιτυχίας σε όλους».

«Σε ό,τι αφορά τις νοοτροπίες που δεν αντιλαμβάνονται τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου έχουμε το πλαίσιο και τα θεσμικά εργαλεία έτσι ώστε η πολιτεία πολύ αποτελεσματικά να απαντήσει σε αυτούς τους λίγους επιόρκους που με αυτές τις ακραία παράνομες πράξεις στρέφονται κατά της κοινωνίας στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με το εμβόλιο να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω στην πληρότητά της, σε ολόκληρη τη δημόσια σφαίρα σε μια ολόκληρη γκάμα δραστηριοτήτων. Αυτές οι λίγες περιπτώσεις και εντοπίζονται και άμεσα πειθαρχικά και μέσα από τη δικαιοσύνη θα δοθεί το μήνυμα» είπε συμπληρώνοντας ότι το κράτος δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, αυτό που είναι να κάνει θα το κάνει και γρήγορα.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού των παιδιών είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα. «Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα, πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε τα παιδιά και τους δασκάλους στις τάξεις, και το προαύλιο. Για λόγους εκπαιδευτικούς και ψυχολογικούς» είπε.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες. «Το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ» είπε.

Σχετικά με τη δημόσια υγεία, επισήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Τέλος, ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που παρουσιάζει ένα άλλο υπόδειγμα διακυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή