ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/08/2021 18:48 EEST

Ολυμπιακοί αγώνες: Ο απολογισμός της Τρίτης για τους Έλληνες αθλητές

Ο Καραλής ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του με 5.80μ και κατέλαβε την 4η θέση στο άλμια επί κοντώ.

Bradley Kanaris via Getty Images
Έλληνες υποστηρικτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 

Η 4 η θέση του Εμμανουήλ Καρραλή στο άλμα επί κοντώ ξεχωρίζει στην σημερινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Ο Καραλής ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του με 5.80μ και στο τέλος των προσπαθειών του έστειλε και ένα ευχαριστώ στους γονείς του.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έμεινε εκτός ημιτελικών στα 110 μέτρα με εμπόδια τερματίζοντας στην έβδομη θέση της πέμπτης προκριματικής σειράς παρά το ότι έκανε την καλύτερη εφετινή επίδοσή του με 16.63.

Ο Δημήτρης Τσάμης ήταν άτυχος αφού στον προκριματικό του τριπλούν τραυματίστηκε στην πρώτη μόλις προσπάθειά του, η οποία βγήκε και άκυρη. Δεν κατάφερε δυστυχώς να επιστρέψει στον αγώνα.

Η Ειρήνη Βασιλείου έμεινε εκτός ημιτελικού στα 400 μέτρα. Τερμάτισε στην πέμπτη και τελευταία θέση της τέταρτης προκριματικής σειράς στον στίβο με 53’15. Στην 15 η θέση της γενικής κατάταξης κατετάγησαν τελικά οι Αιμιλία
Τσουλφά και ο Αριάδνη Σπανάκη στην κατηγορία σκαφών 470 στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Τόκιο, φθάνοντας τους 114 βαθμούς ποινής. Αυτό σημαίνει ότι έμειναν εκτός από την αυριανή κούρσα για τα μετάλλια.

Στην ίδια κατηγορία σκαφών δηλαδή στα 470 οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πήγαν πολύ καλά σήμερα. Ανέβηκαν στην 6 η θέση της γενικής κατάταξης και έτσι θα δώσουν το παρών στην αυριανή κούρσα για τα μετάλλια.

Τέλος ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο η παρουσία του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου, αποσύρθηκαν μετά από εισήγηση των διοργανωτών, αφού βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού, στο ομαδικό. Έτσι αν και χθες είχαν αγωνιστεί κανονικά στο πρώτο πρόγραμμα, αναγκάστηκαν στην απόσυρση.