Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν την Τετάρτη οι αθλητές της Ελλάδας

Η ημέρα ξεκίνησε με την εκπληκτική εμφάνιση των Μ.Κυρίδου και Χρ.Μπούρμπου στον ημιτελικό της δικώπου στην κωπηλασία.
H Μαρία Κυρίδου και h Χριστίνα Μπούρμπου
H Μαρία Κυρίδου και h Χριστίνα Μπούρμπου
Seb Daly via Getty Images

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα και για σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου για τους Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με την εκπληκτική εμφάνιση των Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στον ημιτελικό της δικώπου στην κωπηλασία. Οι δύο Ελληνίδες προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης με παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο όμως κράτησε για λίγα λεπτά. Ο χρόνος ήταν 6. 48.70 αλλά λίγο μετά οι Νεοζηλανδές πήραν το ρεκόρ από τις Ελληνίδες.

Η Ελισάβετ Τεσλίδου ητττήθηκε με ιπόν από τη Γερμανίδα Σκοκιμάρι στην κατηγορία των 70κ του τζούντο και τελείωσε τους αγώνες της στην Ολυμπιάδα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του, το πάλεψε αλλά τελικά έχασε με 2-1 σετ από τον Ούγκο Ουμπέρ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του μονού ανδρών στο τένις.

Λίγη ώρα αργότερα όμως μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη νίκησαν με 2-0 σετ στο μεικτό ανδρών-γυναικών τους Καναδοόυς Φίλεξ Οζέ Αλιασίμ και Γκάμπι Ντρμπρόβσκι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του διπλού.

Το δίδυμο Μάντα-Καγιαλή ολοκλήρωσε την πρώτη ιστιοδρομία την 5 θέση και τη δεύτερη στην 6 θέση, έχοντας 11 βαθμούς ποινής στην ιστιοπλοϊα. Ο Βύρων Κακκαλάνης τερμάτισε 13 στην 3 ιστιοδρομία και 6 στην 4. Ο Μιτάκης βρίσκεται στη 10 θέση και Δίβαρη στην 20η. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ιστιοδρομίας στην κατηγορία 470 το δίδυμο Τσουλφά-Σπανάκη βρίσκεται στην 13 θέση της γενικής κατάταξης.

Τέλος οι Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος πραγματοποίησαν χρόνους κοντά στα δικά του ρεκόρ στα 200μ μεικτής ατομικής, αλλά έμειναν εκτός ημιτελικών στην κολύμβηση.

Δημοφιλή