ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/07/2020 18:48 EEST | Updated 11/07/2020 19:10 EEST

Ομογενής από την Αμερική έκανε διακοπές στη Ρόδο και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Διέμενα σε ξενοδοχείο της πόλης και πριν λάβει τα αποτελέσματα είχε πάει εκδρομή. Αναφορές πως είχε κάνει rapid - test σε ιδιωτική κλινική και ήταν αρνητικό.

frantic00 via Getty Images

Στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής μια 60χρονη ομογενής από την Αμερική, που σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας Δημοκρατική,  μετά από μοριακό έλεγχο θετική στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται, η γυναίκα διέμενε μαζί με μια 78χρονη φίλη της σε ξενοδοχείο της πόλης και την Παρασκευή πήγε εκδρομή με φίλη της εκτός. Μετά το φαγητό αισθάνθηκε αδιαθεσία. 

Επίσης το ρεπορτάζ αναφέρει πως σε ιδιωτική κλινική υποβλήθηκε αρχικώς σε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και ακολούθως σε τεστ μοριακού ελέγχου που βγηκε θετικό.

Αναφέρεται πως μεταφέρθηκε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.

Σήμερα το πρωί (Σάββατο) το τέστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε στο νοσοκομείο αφού έτσι προβλέπεται σε περίπτωση εισαγωγής ασθενή από άλλη υγειονομική μονάδα, και ήταν και πάλι θετικό.

Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν και η φίλη της έχει τον ιο.

Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Sponsored Post