Οπαδός της «Επίπεδης Γης» αποδεικνύει άθελά του ότι η Γη είναι σφαιρική

Ένας θεωρητικός της «Επίπεδης Γης» διέψευσε ο ίδιος τα «πιστεύω» του ενώ έκανε πείραμα για να αποδείξει ότι ο κόσμος που ζούμε δεν είναι στρογγυλός.
hakule via Getty Images

Διάφοροι πολιτισμοί, όπως αυτοί της Βαβυλώνας, της αρχαίας Αιγύπτου, πριν από την Κλασική Ελλάδα, πριν από τη Χρυσή εποχή της Ινδίας και την Κίνα πριν από τον 17ο π.Χ είχαν αντιλήψεις για μια επίπεδη Γη.

Οι υποστηρικτές της «επίπεδης Γης» πιστεύουν ότι ο πλανήτης είναι μία ευθεία που έχει τέρμα και ότι δεν έχει το σφαιρικό σχήμα που όλοι γνωρίζουμε βασισμένα πάνω στα εκατοντάδες ντουκουμέντα καταγραφής από το διάστημα.

Ένας θεωρητικός της «Επίπεδης Γης» διέψευσε ο ίδιος τα «πιστεύω» του ενώ έκανε πείραμα για να αποδείξει ότι ο κόσμος που ζούμε δεν είναι στρογγυλός.

Ο άνδρας αυτός μέσα από την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του «Behind the Curve» (2018) έστησε ένα πείραμα για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, αλλά στην πραγματικότητα να αποδεικνύει το αντίθετο.

Στο πείραμα, έκανε σε δύο τρύπες σε δύο κομμάτια σανίδας. Οι σανίδες απέχουν μια απόσταση μεταξύ τους και τοποθετεί μια κάμερα μέχρι να δείξει απευθείας στο κέντρο και των δύο οπών.

Εάν η Γη είναι επίπεδη, ο θεωρητικός πιστεύει ότι κάποιος θα πρέπει να μπορεί να ρίξει φως με έναν φακό και από τις δύο τρύπες χωρίς να βρίσκει κανένα εμπόδιο λόγω της καμπυλότητας της Γης.

Στο βίντεο, ένα γραφικό έδειχνε τη θεωρία που εξηγούσε ότι εάν η Γη ήταν στρογγυλή, το άτομο θα έπρεπε να κρατήσει τον φακό πάνω από το κεφάλι του για να εξηγήσει την καμπυλότητα, ώστε η κάμερα να μπορεί να δει το φως και από τις δύο τρύπες.

Καθώς το πείραμα «ξεδιπλώνεται», το άτομο κρατά τη δάδα στο ίδιο επίπεδο με τις τρύπες, αλλά δεν εμφανίζεται φως στην κάμερα. Στη συνέχεια, το κρατούν πάνω από τα κεφάλια τους και το φως εμφανίζεται.

Ο υποστηρικτής της «Επίπεδης Γης» φαινόταν χαμένος και το μόνο που κατάφερε να πει για το «εύρημά» του ήταν: «Ενδιαφέρον».

Πηγή: indy100