Οργή στο Χονγκ Κονγκ μετά το βίντεο με τις εικόνες από την άγρια σύλληψη 12χρονου κοριτσιού

Η μικρή είχε πάει να ψωνίσει για το μάθημα των καλλιτεχνικών και μπλέχτηκε σε ομάδα διαδηλωτών.
Twitter
Twitter
Twitter

Οργή κατά της αστυνομίας στον Χονγκ Κονγκ μετά τις εικόνες σε viral πλέον βίντεο, στο οποίο φαίνεται η σύλληψη ενός 12χρονου κοριτσιού κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης, μετά την 1η Ιουλίου, πορείας που έχει πραγματοποιηθεί στο κρατίδιο.

Το κοριτσάκι μάλιστα, φαίνεται πως δεν συμμετείχε καν στην πορεία κατά του νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας που έχει επιβάλλει η Κίνα, αλλά, όπως λέει η μητέρα του, σύμφωνα με τον Guardian, είχε βγει έξω για να αγοράσει είδη για το μάθημα των καλλιτεχνικών.

Στο βίντεο που προβάλλεται συνεχώς στα ΜΜΕ και μοιράζεται ασταμάτητα στο social media, βλέπουμε αστυνομικούς μονάδων καταστολής που προσπαθούν να απομονώσουν μια ομάδα διαδηλωτών. Μεταξύ αυτών φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί και η 12χρονη η οποία στη συνέχεια προσπαθεί να τρέξει μακριά από τους αστυνομικός. Ένας εξ αυτών την ρίχνει τελικά στο έδαφος και άλλοι αστυνομικοί πέφτουν από πάνω της και πραγματοποιούν τη σύλληψη ενώ απομακρύνουν πολίτες που βρίσκονται στο σημείο και διαμαρτύρονται.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε στην Apple Daily ότι σκοπεύει να κάνει μήνυση στους αστυνομικούς αλλά και πως η κόρη της και ο 20χρονο γιος της αγόραζαν είδη για το μάθημα των καλλιτεχνικών και ότι η κορίτσι έτρεξε επειδή φοβήθηκε.

Η μικρή φέρει μώλωπες από τη βία που άσκησαν σε βάρος της οι αστυνομικοί.

Η Claudia Mo, βουλευτής πολιτικής συμμαχίας που τάσσεται κατά τον στραγγαλισμού του Χονγκ Κονγκ από το Πεκίνο σχολίασε πως το περιστατικό «δείχνει πόσο νευρική αλλά επιρρεπής στη βία είναι η αστυνομία».

Η αστυνομία από τον πλευρά της, σε μια δήλωση που ήρθε μετά την ανάρτηση του βίντεο επιβεβαιώνει τη σύλληψη της 12χρονης λέγοντας πως έτρεξε «με ύποπτο τρόπο» και πως οι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν την «ελάχιστη, αναγκαία βία» για να την συλλάβουν. Πόση περισσότερη μπορεί να χρειαζόταν για τη σύλληψη ενός 12χρονου κοριτσιού από ενήλικες, οπλισμένους άνδρες...δεν διευκρινίστηκε.

Επίσης η κυβέρνηση σχολίασε πως οι πολίτες που μετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση αγνόησαν τις συμβουλές της αστυνομίας να μην προχωρήσουν σε παράνομες συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας και σε παραβιάσεις το νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας κατά του οποίου και διαμαρτύρονται.

Η κυβέρνηση «καταδικάζει έντονα αυτές τις παράνομες και εγωιστικές πράξεις». «Η αστυνομία εκπλήρωσε τα νόμιμα καθήκοντά της και προχώρησε άμεσα σε αποφασιστικές ενέργειες για να συλλάβει τους δράστες».

Το Γραφείο Διασύνδεσης για την Κεντρική Κυβέρνηση κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι επιδιώκουν «να ξαναρχίσουν τον πόλεμο» και ότι αδιαφορούν για τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Συνολικά, περί τα 300 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή, η συντριπτική πλειοψηφία για συμμετοχή σε παράνομες δημόσιες συναθροίσεις.

Σημειώνεται πως οι προγραμματισμένες εκλογές στο Χονγκ Κονγκ αναβλήθηκαν κατά ένα χρόνο λόγω πανδημίας, όπως αποφασίστηκε τον Ιούλιο εν μέσω κατηγοριών πως το καθεστώς εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να σιωπήσει τις φωνές διαμαρτυρίας και την αντιπολίτευση.

NurPhoto via Getty Images
NurPhoto via Getty Images
NurPhoto via Getty Images
NurPhoto via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anthony Kwan via Getty Images
Anthony Kwan via Getty Images

Πηγή:

Δημοφιλή