ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/05/2020 15:36 EEST

Παύλος Τσίμας στο TEDx Lamia: Οι μέρες μετά τον κορονοϊό

Όσα είπε ο δημοσιογράφος για τα διδάγματα της πρόσφατης περιόδου και τα απαραίτητα βήματα για τη «Μέρα Μετά».

Huffpost GR

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα COVIDialogues, η σειρά διαδραστικών διαδικτυακών συζητήσεων του TEDxLamia, που στόχο είχε να φέρει στο δημόσιο διάλογο τα ερωτήματα γύρω από τις επιδράσεις του ιού COVID-19 στη ζωή μας, εκείνα πέραν της ιατρικής του διάστασης.

Οι καλεσμένοι ήταν ειδικοί στα θέματα της τεχνολογίας, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της αρχιτεκτονικής των πόλεων και της τέχνης, προσέγγισαν βασικές πτυχές των επιδράσεων του ιού, αλλά κυρίως απάντησαν στα βασικά ερωτήματα του κόσμου.

Τη σειρά των COVIDialogues «έκλεισε» ο γνωστός κι εξαίρετος δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος σχολίασε μαζί με τους συντονιστές της συζήτησης, Νίκο Γέμελο και Λάμπρο Παρούτσα, αλλά και με το κοινό της συζήτησης, τα διδάγματα της πρόσφατης περιόδου και τα απαραίτητα βήματα για τη «Μέρα Μετά».

Μερικά ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν ήταν:

 

  • Που οφείλονται τα αντανακλαστικά της κοινωνίας;

  • Μπορούμε να διαχειριστούμε με την ίδια επιτυχία μια επόμενη οικονομική / εργασιακή / κοινωνική κρίση;

  • Άλλαξε το πρότυπο της Ελλάδας στο εξωτερικό;

  • Αλλάζει η πολιτική όπως την ξέραμε;

  • Υπάρχει στρατηγική για την επόμενη μέρα;

Ακολουθεί το σύντομο βιογραφικό του Παύλου Τσίμα:

Ο Παύλος Τσίμας είναι δημοσιογράφος, συνεργάτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Παρουσιάζει την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «Ημερολόγιο», συμμετέχει στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και επιμελείται ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι, παράλληλα, τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», από το 1991, σύμβουλος έκδοσης της ελληνικής «Huffington Post» και μέλος της . Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1953. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος. Δημοσιογραφεί από το 1980. Ξεκίνησε ως πολιτικός συντάκτης, στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», και αργότερα ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «902», της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» και του περιοδικού «Ταχυδρόμος». Το 1987 συμμετείχε στην δημοσιογραφική ομάδα που εγκαινίασε τον «Αθήνα 9,84» και διατηρεί έκτοτε την ιδιότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού. Το 1993 παρουσίασε για πρώτη φορά ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, έχει παρουσιάσει εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας και πολιτικά talk shows στην τηλεόραση του ΜΕΓΚΑ και την ΕΡΤ. Από το 2014 συνεργάζεται και πάλι με τον ΣΚΑΙ. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων (Το χρονικό της κρίσης, Ο φερετζές και το πηλήκιο, εκδόσεις Μεταίχμιο). Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1988.

 

 

.Δείτε αναλυτικά όλα τα COVIDialogues εδώ: bit.ly/2Xonvbo