Πάνω από μισό εκατομμύριο Opel Crossland

Με συρόμενα πίσω καθίσματα, χώρο αποσκευών έως 1.255 λίτρα και με υπογραφή Opel Vizor
2020 Opel Crossland
2020 Opel Crossland
Opel

Το Opel Crossland, ήταν από τα πρώτα Crossover που λανσαρίστηκαν στην αγορά, ως μια ενδιάμεση λύση πριν τα SUV.

Η νέα έκδοση του Crossland, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως το Vizor. Η μάσκα διατρέχει το εμπρός τμήμα ως ενιαίο στοιχείο, διευρύνοντας οπτικά το πλάτος του. Το πίσω τμήμα είναι επίσης Bold & Pure, σχεδιασμένο για να τραβά το βλέμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Crossland, από το 2017 που λανσαρίστηκε, ξεπέρασε τις 500.000 πωλήσεις, όντας επιτυχημένο στην αγορά.

Με μήκος μόλις 4,22 μ., το Opel Crossland διαθέτει ευέλικτο εσωτερικό, με πλούσιους χώρους, χάρη στα διαιρούμενα σε αναλογία 60/40 πίσω καθίσματα, που μπορούν να μετακινηθούν κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή 15 εκ., ανάλογα με την έκδοση. Ετσι, η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ αυξάνεται από 410 σε 520 λίτρα, ενώ με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.255 λίτρα.

2020 Opel Crossland
2020 Opel Crossland
Opel

Εξάλλου, το Crossland εφοδιάζεται με πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως τα: Cruise Control και Speed Limiter, Lane Keep Assist και Traffic Sign Recognition, καθώς και οι λαμπεροί προβολείς LED.

Διατίθενται ακόμη συστήματα όπως:

Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward collision alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης και Ανίχνευση Πεζού, Driver Drowsiness Alert, Head-up Display, Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180 μοιρών, Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης IntelliGrip και πολλά περισσότερα.

Καταλήγοντας, ο διάδοχος του Crossland, όπως όλα τα νέα μοντέλα με το σήμα του κεραυνού, θα διαθέτει και ηλεκτροκίνητη έκδοση. Από το 2028 και μετά, η Opel θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη.