«Ξεχάστε τα κορδόνια»: Tα Adapt BB της Nike δένονται μόνα τους μέσω app

Πωλούνται με «πατάκι» επαναφόρτισης.

«Ξεχάστε τα κορδόνια», ήταν το σύνθημα που φώναξε ο διευθυντής καινοτομίας της Nike την Τρίτη, παρουσιάζοντας τα Adapt BB, τη νέα γενιά «έξυπνων» αθλητικών παπουτσιών, που δένουν τα κορδόνια τους μέσω εφαρμογής - και θα κάνουν πολλά περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Τα νέα μοντέλα έρχονται να συμπληρώσουν τα κενά της σειράς Hyperadapt 1.0 του 2016. Εκτός από φθηνότερα ( θα κοστίζουν 350 δολάρια σε αντίθεση με τα δεύτερα που είχαν κυκλοφορήσει στην τιμή των 720 δολαρίων), θα έχουν και τέλεια εφαρμογή στα πόδια των αθλητών.

Τα Adapt BB έχουν σχεδιαστεί για να αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. αν υπάρχει ‘τάιμ-άουτ’ ή αντίθετα γρήγορο παιχνίδι μέσα στο γήπεδο) και ανάλογα χαλαρώνουν ή σφίγγουν αυτόματα.

Το παπούτσι θα απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα και γι′ αυτό θα διατίθεται μαζί με ένα «πατάκι» επαναφόρτισης. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πώς ακριβώς θα επικοινωνεί το παπούτσι με το τηλέφωνο.

Το Adapt app, εκτός από το να προσαρμόζεται στο πόδι του αθλητή, θα αποθηκεύει δεδομένα και μετρήσεις. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα επεκταθεί στο μέλλον και στα παπούτσια για τρέξιμο και άλλα σπορ.

Τα Adapt BB αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στο παρκέ την Τετάρτη. Θα τα φορέσει ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς στον αγώνα εναντίον των Τορόντο Ράπτορς.