Παραδίδεται σήμερα η νέα Πλατεία Ομονοίας

Τι λένε στη HuffPost οι άνθρωποι του δήμου

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη στο σύνολό της, η πλατεία Ομονοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost, η πλατεία παραδίδεται κι επίσημα στους πολίτες στις 21.00, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναμένεται να κάνει βόλτα εκεί σηματοδοτώντας το «άνοιγμα» της πλατείας στο κοινό. Χωρίς ομιλίες και τυμπανοκρουσίες.

Η Πλατεία Ομονοίας παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη
Η Πλατεία Ομονοίας παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη

Η πλατεία Ομονοίας ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο τριάντα μέτρων. Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό (και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο), αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες. Ήδη από το πρωί, τα προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και συνεργεία του δήμου προβαίνουν στον καθαρισμό της. Το βράδυ θα λειτουργήσει -φωταγωγημένο- και το συντριβάνι.

Εργα για την νέα πλατεία Ομονοίας
Εργα για την νέα πλατεία Ομονοίας

«Ούτε σκέψη για εγκαίνια», λένε στη HuffPost οι άνθρωποι του δήμου. Μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα όπως την ξέραμε - τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό - δεν πρόκειται να δούμε φιέστες.

Παραδίδεται σήμερα η Πλατεία Ομόνοιας
Παραδίδεται σήμερα η Πλατεία Ομόνοιας

Γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο timing για να παραδοθεί; «Απλά με την άρση των μέτρων περιορισμού ήρθε να ώρα να ”συναντήσει” τους πολίτες. Για ποιο λόγο να την κρατούσαμε κλειστή;...»

Η πλατεία Ομονοίας παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη
Η πλατεία Ομονοίας παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη