Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην δολοφονία του Άλκη

Στη Θεσσαλονίκη κατευθύνεται ο 20χρονος Αλβανός, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος.
ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
social media

Παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (10/2) στην ελληνική αστυνομία στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής ο 20χρονος Αλβανός εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Στη Θεσσαλονίκη κατευθύνεται ο 20χρονος Αλβανός, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκουμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Νωρίτερα, έγινε ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο και με όχημα της αστυνομίας μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σκουμας επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασιας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Νωρίτερα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.

“Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ.” Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς. Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

“Έφευγε ο πατέρας μου και η γιαγιά μου και τους ζήτησα να πάω μαζί τους. Δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα. Μετά τους το είπα” τόνισε, ενώ σε ερώτηση για παραδόθηκε απάντησε ότι ήθελε να εξηγήσει στον ανακριτή τι έγινε.

“Θεωρώ ότι από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα δέοντα ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες έκδοσης του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, το ίδιο ελπίζω ότι θα πράξει και η αλβανική πλευρά” σημείωσε ο συνήγορος του 20χρονου κατηγορούμενου, Παρασκευάς Σπυράτος.

Πηγή: ERT, AΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή