ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/09/2020 11:47 EEST | Updated 16/09/2020 16:00 EEST

Παραλήρημα ιερέα κατά της μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου

"Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω ιερέας να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του" ανακοίνωσε ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Huffpost GR
.

Εντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των γονέων, όσο και από την πλευρά του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προκάλεσε το παραλήρημα ενός ιερέα κατά της χρήσης μάσκας, την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Οπως διαβάζουμε στο flashnews.gr, ο ιερέας είχε κληθεί να κάνει τον αγιασμό στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, όταν άρχισε να ωρύεται κατά της χρήσης μάσκας, λέγοντας ότι θα πάει στα σπίτια γονιών και καθηγητών για να τους δώσει αποδείξεις και στοιχεία. Παράλληλα, κατηγόρησε τους διαμαρτυρόμενους γονείς ότι είναι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας ότι δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά μέσα μαζικής εξαπάτησης. 

″Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο Αστυνομικός μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο”, φώναξε μεταξύ άλλων. 

Αμεση ήταν η αντίδραση του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Οπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση οι απόψεις του ιερέα δεν εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου. Εκφράζεται δε η ευχή ”ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς...”

 

 

Η ανακοίνωση

″Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

″Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

″Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας”