Παραλήρημα Όρμπαν στο συνέδριο των συντηρητικών του Τραμπ στο Ντάλας

Ο Όρμπαν δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση στην Ευρώπη καθώς έχει συγκρουστεί πολλές φορές με την ΕΕ για την πολιτική του
via Associated Press

Εν μέσω παρατεταμένων και ένθερμων χειροκροτημάτων ανέβηκε στην σκηνή του Συνεδρίου της Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Τέξας ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός, έφτασε στο Ντάλας και αφού συνάντησε τον φίλο του Ντόναλντ Τράμπ, για μια παρτίδα γκόλφ, εξαπέλυσε μύδρους κατά των φιλελεύθερων αξιών και των μεταναστών σε ένα ακροατήριο που ήταν έτοιμο να τον ακούσει.

«Αν αμφιβάλλει κανείς κατά πόσον είναι ίδιοι οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι και οι κομμουνιστές, ρωτήστε εμάς στην Ουγγαρία (…) Το ίδιο είναι, και γι’ αυτό πρέπει να τους ξανα νικήσουμε» φώναξε ο Όρμπαν στο ακροατήριο των συνωμοσιολόγων, εκπροσώπων της «θρησκευτικής Δεξιάς» και οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ανέβει στην ίδια σκηνή αύριο.

Επικεφαλής μιας ακροδεξιάς, εθνικιστικής κυβέρνησης στην Ουγγαρία από το 2010, ο Όρμπαν έχει συγκρουστεί πολλές φορές με την ΕΕ για τις επιθέσεις του εναντίον του Κράτους Δικαίου και καταργώντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του που δεν συνάδουν με τις αξίες της Ευρώπη.

Παρόλα αυτά το αμερικανικό κοινό του Ντάλας τον αντιμετώπιση ως πρότυπο, κι τον χειροκρότησε όταν τάχθηκε υπέρ της «παραδοσιακής οικογένειας» λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις» καθώς ο χολιγουτιανός αστέρας είναι μέλος του κόμματος.

«Είμαι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Ο μοναδικός πολιτικός στην ήπειρό μας που αντιμάχεται τη μετανάστευση, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών», συνέχισε.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ τους κατηγόρησε ότι έχουν κάνει τα πάντα για να βάλουν μια σφήνα μεταξύ μας. Με μισούν και συκοφαντούν εμένα και τη χώρα μου, όπως μισούν εσάς και συκοφαντούν την Αμερική που εκπροσωπείτε».