Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα τo Opel Rocks-e

Πρεμιέρα στη ΔΕΘ για το αμιγώς ηλεκτρικό που οδηγείται από την ηλικία των 16 ετών
Opel Rocks-e (2021)
Opel Rocks-e (2021)
Other

Το δίδυμο αδερφάκι του Citroen AMI, το Opel Rocks-e, έκανε την εμφάνισή του στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ.

Το Opel Rocks-e είναι και αυτό ένα μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Έχει μήκος 2,41 μ. και πλάτος 1,39 μ. (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 κιλά (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας).

Μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ), έχει αυτονομία έως 75 χλμ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα, ενώ είναι ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, και ευέλικτο χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 μ.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Rocks-e αποδίδει ισχύ 6 kW/8 hp και η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες, μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC.

Το Rocks-e υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, Opel Vizor. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, στοιχείο που αναδεικνύει τη Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρό, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω.

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός - πίσω. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού.

Το cockpit είναι λιτό και εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη προβάλλονται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η υπολειπόμενη αυτονομία. Υπηρεσίες όπως η εφαρμογή «myOpel» παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα, ο οδηγός του Opel Rocks-e απολαμβάνει άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενισχύει η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Το Opel Rocks-e αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Opel Rocks-e (2021)
Opel Rocks-e (2021)
Other