Πατέρας πέθανε από καρκίνο επειδή το νοσοκομείο έχασε τα αποτελέσματα εξετάσεων

Η οικογένειά του αποφάσισε να μιλήσει με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους που μπορεί να χάσουν σωτήριες πληροφορίες για την ζωή τους.
.
.
Facebook

Ένας πατέρας πέθανε από καρκίνο, καθώς ένας όγκος στα νεφρά δεν είχε αντιμετωπιστεί για δέκα χρόνια, επειδή το νοσοκομείο έχασε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Μάικλ Λέιν μπορεί να ζούσε αν μάθαινε για τον όγκο του και χειρουργούνταν νωρίτερα. Η οικογένειά του αποφάσισε να μιλήσει με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους που μπορεί να χάσουν σωτήριες πληροφορίες για την ζωή τους.

Ο Λέιν που ήταν 50 ετών οταν πέθανε τον Μάιο του 2021 έζησε μόλις πέντε μήνες μετά τη διάγνωση με καρκίνο των νεφρών - παρά το γεγονός ότι εμφάνιζε σημάδια καρκίνου εδώ και μια δεκαετία, αναφέρει η NYPost.

Ο Βρετανός ο πήγε στο νοσοκομείο Shrewsbury & Telford για εξετάσεις, αλλά η ακτινολογική έκθεση εκτυπώθηκε και αρχειοθετήθηκε χωρίς ποτέ να σταλεί στον συμβουλευτικό ουρολόγο ή τον γιατρό του, αφήνοντας τον μοιραίο όγκο να μεγαλώσει.

Ο Λέιν που ήταν πατέρα τριών παιδιών αγνοούσε τον όγκο μέχρι που διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 με μεταστατικό καρκίνο των νεφρών.

Τον Μάιο του περασμένου έτους διενεργήθηκε έρευνα από το National Health Service Trust, με την οικογένειά του να διαπιστώνει ότι αν ο όγκος του Λέιν είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα, μπορεί να είχε επιβιώσει.

«Ο Μάικ ήταν πολύ κλειστός και δεν ήθελε τρεξίματα, εμπιστευόταν τους γιατρούς και θεωρούσε ότι όλα ήταν εντάξει», δήλωσε ο αδελφός του, Μαρκ, στην South West News Service.

Ο Ρίτσαρντ Στέιν, διευθυντής του Shrewsbury & Telford Hospital NHS Trust, εξέφρασε «ειλικρινή συγγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια» επειδή δεν κατάφερε να αναφέρει νωρίτερα την ανακάλυψη του όγκου.

«Πραγματοποιήσαμε ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση ώστε να αντλήσουμε διδάγματα και σχεδιάζουμε να εισαγάγουμε ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής, σχεδιασμένα για να προστατεύουν τους ασθενείς από παρόμοια λάθη με έγγραφα αρχεία», δήλωσε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα