Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2022 το Hyundai IONIQ 5

Πρώτο και στις τρεις κατηγορίες που ήταν υποψήφιο στα World Car Awards, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.
HYUNDAI

Το περιμένουμε πώς και πώς σε λίγους μήνες στην Ελλάδα, ωστόσο μέχρι να έρθει μένουμε στις διακρίσεις του.

Αυτή τη φορά, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Hyundai IONIQ5, ένα καινοτόμο crossover που βασίζεται στην προηγμένη πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP, αναδείχθηκε ως «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2022», στα World Car Awards, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ανταγωνιζόμενο 27 άλλα μοντέλα που κυκλοφόρησαν εντός του 2021.

Το IONIQ 5 διαμηνύει τον νέο σχεδιαστικό προσανατολισμό της κορεατικής μάρκας, η οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει 17 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων της πολυτελούς μάρκας Genesis, και στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σε 1,87 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030.

HYUNDAI

Εχοντας δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 V, για φόρτιση 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό, στη δικίνηση έκδοση και με μπαταρία έως 74 kWh, η μέγιστη αυτονομία οδήγησης με μία μόνο φόρτιση θα είναι 480 χλμ. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L), προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία στο αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό συναντούμε το «Living Space» του IONIQ 5, το οποίο εκμεταλλεύεται πλήρως το μεταξόνιο των 3 μ., για να προσφέρει μια κινούμενη πρωτοποριακή κεντρική κονσόλα που επιτρέπει στους επιβάτες μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Σε πολλά εσωτερικά σημεία επαφής χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και υφάσματα, όπως οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα, βιώσιμες ίνες και βιολογικά χρώματα, που αντικατοπτρίζουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για οικολογικά και βιώσιμα προϊόντα.

Καταλήγοντας, το IONIQ 5 κατέκτησε και τους τίτλους «Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ανάμεσα σε 11 μοντέλα, όπως και το «Παγκόσμιο Βραβείο Αυτοκινητιστικής Σχεδίασης της Χρονιάς».

Δημοφιλή