Περί άθεων και κρεατοφαγίας την Μεγάλη Παρασκευή

Δεν θυμάμαι την ένωση αθέων να αντιδρά ανάλογα ενάντια στις νηστείες των Μουσουλμάνων, των Εβραίων ή των Ινδουιστών
THEPALMER via Getty Images

Διάβασα με έκπληξη, δυσάρεστη οφείλω να ομολογήσω, την είδηση πως κάποιοι άθεοι θα διοργανώσουν την Μ.Παρασκευή δείπνο κρεατοφαγίας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προσκαλώντας μάλιστα και χορτοφάγους να συμμετάσχουν. Μια κίνηση πραγματικά αντάξια του σκοτεινού και κατώτερου ανθρώπου που αρκείται στην ανθρωποφαγία του άλλου και απογυμνώνει το πνεύμα του προς όφελος της σάρκας. Μια κίνηση που δεν θα την έκαναν ούτε οι εκπρόσωποι του ζωϊκού βασιλείου που έχουν μάθει να σέβονται τις διαφορετικές κοινότητες ζώων και κυνηγούν μόνο για επιβίωση.

Προσωπικά, δε θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως Χριστιανή Ορθόδοξη, παρά το γεγονός ότι βαφτίστηκα. Ξέρω ότι μ΄αυτό που γράφω θα σκανδαλίσω πολλούς. Οι δικοί μου άνθρωποι γνωρίζουν ότι από νεαρή ηλικία αναζητούσα απαντήσεις και πέρασα σταδιακά από τον εμπειρικό αγνωστικισμό, στον γνωστικισμό και τελικά, σήμερα, στα 45 μου, στον ανθρωπισμό.

Όλα αυτά τα χρόνια το πρώτο που έχω μάθει είναι να σέβομαι τους ανθρώπους που πιστεύουν. Σέβομαι την πίστη τους και θα δείξω ως Άνθρωπος τον ανάλογο σεβασμό στους ναούς κάθε θρησκείας, στα ήθη και τα έθιμα. Γιατί κάθε θρησκεία είναι ένας διαφορετικός δρόμος για να οδηγήσει τον Άνθρωπο στη Θέωση. Κάθε Άνθρωπος επιλέγει με σεβασμό το μονοπάτι που θα ακολουθήσει για να μπορέσει να βρει την μοναδική ενέργεια του Θείου μέσα του ώστε να κοιτάξει ψηλά.

Ακολουθώντας αυτό το μοναπάτι οφείλει να σεβαστεί και τους υπόλοιπους που ακολουθούν τα δικά τους μονοπάτια και όχι να αντιδρά ως κακομαθημένο παιδί με στόχο να προκαλέσει ή να τραβήξει προσοχή όπως αντιδρά η ένωση αθέων (που όλως περιέργως δεν την θυμάμαι να αντιδρά ανάλογα ενάντια στις νηστείες των Μουσουλμάνων, των Εβραίων ή των Ινδουιστών).

Με σεβασμό λοιπόν προς όλους τους ανθρώπους και όλους τους πιστούς, μακριά από αναθέματα, αφορισμούς και ασυνάρτες κινήσεις, ας πορευθούμε όλοι οι άνθρωποι με στόχο την προσωπική μας Ανάσταση και Θέωση.

Στην εικόνα πίνακας του εξαιρετικού Gustave Doré για την Θεία Κωμωδία του Δάντη, όταν ο Δάντης και η Βεατρίκη αντικρίζουν το Θεό, αφού έχουν πραγματοποιήσει τη δική τους πορεία για τη Θέωση.

Καλή Ανάσταση.

Δημοφιλή